Рецепт Квас на житній заквасці фото

Квас на житній заквасці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Дріжджі
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
Літні
Напої, Квас

Літо - саме час для приготування чудового російського напою - квасу. Рецептів безліч, я пропоную один з них - квас на житній заквасці. Беріть на замітку!

Приготувати справжній квас живого бродіння дуже просто, треба тільки захотіти, а покрокова інструкція допоможе вам у цьому.

  • Вода - 3 L
  • Житній ферментований солод - 75 грам
  • Цукор - 6 Ст. Ложок
  • Закваска з житнього ферментованого хліба - 50 грам
  • Дріжджі свіжі - 3 грами (використовуйте дріжджі, якщо закваска не надто активна)
квас на житній заквасці - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування квасу.
квас на житній заквасці - фото крок 2
Закип'ятіть воду і остудіть її до 50 градусів, після чого всипте в неї ферментований житній солод, розмішайте, щоб не було грудочок.
квас на житній заквасці - фото крок 3
Дайте солоду настояться, охолодіть до кімнатної температури.
квас на житній заквасці - фото крок 4
Відлийте частина солодового настою до хлібної закваски, можна додати невеликий шматочок дріжджів, добре розмішайте.
квас на житній заквасці - фото крок 5
Всипте цукровий пісок.
квас на житній заквасці - фото крок 6
Влийте закваску з додаванням дріжджів.
квас на житній заквасці - фото крок 7
Найперша партія квасу матиме легкий присмак дріжджів, злийте квас в глечик, а квасну гущу перелийте в іншу ємність, це буде основа для наступного квасу.
квас на житній заквасці - фото крок 8
Влейте гущу в банку, додайте пару столових ложок цукру із загальної кількості, дайте гущі "попрацювати" хвилин 30 або більше, в цей час знову закип'ятіть воду, додайте в неї житній солод для наступної партії квасу, як тільки вона охолоне до кімнатної температури, влийте в гущу, додайте цукор, що залишився і залиште для бродіння.
квас на житній заквасці - фото крок 9
Як тільки на квасі з'являться бульбашки і легка пінка, новий квас готовий до вживання.
квас на житній заквасці - фото крок 10
Злийте квас в глечик, у нього вже немає присмаку дріжджів, він смачний, шипучий, приємно освіжає. А решта гуща буде основою для нового квасу і так до нескінченності, поки не набридне. Якщо ви хочете приготувати квас для окрошки, просто зменшіть кількість цукру. З наступаючим вас влітку, друзі, смачних і корисних напоїв!

Схожі рецепти