Хліб на заквасці в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Нема нічого кращого, ніж хліб, приготовлений вдома! Якщо ви вирішили приготувати хліб і не знаєте, що робити, то стежте за кроками і ви дізнаєтеся, як приготувати хліб на заквасці в хлібопічці.
Бездріжджовий хліб на заквасці - справжній фаворит в нашій родині. Його люблять і дорослі, та діти, він прекрасно підходить для сніданку, обіду і вечері, адже з ним можна робити різні бутерброди, а також просто є вприкуску. Для того щоб приготувати безрожжевой хліб на заквасці, вам знадобиться програязикна хлібопічка. Дотримуючись всіх кроки, у вас вийде неймовірно пишний і ароматний хліб в домашніх умовах.
P.S. Можна імповізіровать, додаючи різні спеції в хліб, наприклад: кмин, koriandr і навіть adzhiku.
- Бездрожжевая закваска - 3-4 Ст. Ложок
- Вода - 300 мілілітрів
- Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Висівки - 100 грам
- Борошно - 400 грам
1
Для того щоб приготувати бездріжджовий хліб на заквасці в хлібопічці, необхідно встановити в відерце хлібопічки лопатку. У посудину додаємо воду, масло и бездрожжевую закваску. Туди ж насипаємо сіль, цукор і висівки з борошном.
2
Встановлюємо форму в хлібопічку і виставляємо індивідуальний режим: масування 1 - 14 хвилин, підйом 1 - 60 хвилин, замішують 2 - 5 хвилин, підйом 2 - 2 годину, підйом 3 - 2 години і кінцевий етап випікання - 1 час 20 хвилин.
3
Натискаємо на старт і хлібопічка починає замішувати тісто. Під час цього етапу поступово підсипає борошно.
4
Чекаємо, поки хліб буде готовий, потім дістаємо його з відерця і даємо "відпочити" .
5
Хліб на заквасці в хлібопічці готовий, смачного!