Бездріжджовий пшеничний хліб на заквасці
(покроковий рецепт з фото)
Такий хліб виходить дуже м'яким і ароматним. Його можна використовувати як основу для бутербродів, а можна їсти свіжим просто як булочку. Особливо смачно, якщо запивати свіжий хліб молоком.
Якщо вас цікавить, як приготувати бездріжджовий пшеничний хліб на заквасці, то сміливо використовуйте цей рецепт. У ньому докладно описано, як приготувати м'який і смачний домашній хліб. За смаковими якостями він набагато перевершує магазинний, тому навряд чи ви ще будете купувати його там.
- Дріжджі - 2 Ст. Ложки
- Вода - 170 мілілітрів
- Борошно - 12 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
У будь-яку зручну для вас посуд помістіть закваску, до неї додайте восімдес'ят мілілітрів води і три столові ложечки борошна з гіркою. Перемішайте, повинно вийти рідкуватий тісто. Накрийте його плівкою і відправте підніматися на півтори години.
Коли тісто збільшиться в об'ємі, додайте до нього цукор, рослинне олію і решту борошна. За допомогою спеціальної насадки для тіста (гак) вимішують його, поки не вбере все борошно.
Тісто має вийти дуже еластичним. Вам може здатися, що муки забагато, але не припиняйте вимішувати тісто, ви побачите, що воно повністю її себе вбере.
Скачайте з тіста колобок, змастіть його маслом. Миску також змастіть жиром. Помістіть в неї тісто, дайте йому постояти під плівкою пару годин. За цей час його потрібно обминути кілька разів.
Тісто, що підійшло скачайте в останній раз в кульку, змастіть зверху водичкою, зробіть поздовжній надріз. Викладіть на деко і печіть десять хвилинок при двохстах двадцяти градусів і двадцять хвилин при температурі сто вісімдесят градусів.