Рецепт Бездріжджовий пшеничний хліб на заквасці фото

Бездріжджовий пшеничний хліб на заквасці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджі
Пісні страви
На обід , На вечерю , На швидку руку , На природу , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 1
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Такий хліб виходить дуже м'яким і ароматним. Його можна використовувати як основу для бутербродів, а можна їсти свіжим просто як булочку. Особливо смачно, якщо запивати свіжий хліб молоком.

Опис приготування:

Якщо вас цікавить, як приготувати бездріжджовий пшеничний хліб на заквасці, то сміливо використовуйте цей рецепт. У ньому докладно описано, як приготувати м'який і смачний домашній хліб. За смаковими якостями він набагато перевершує магазинний, тому навряд чи ви ще будете купувати його там.

  • Дріжджі - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 170 мілілітрів
  • Борошно - 12 Ст. Ложок
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
бездріжджовий пшеничний хліб на заквасці - фото крок 1
У будь-яку зручну для вас посуд помістіть закваску, до неї додайте восімдес'ят мілілітрів води і три столові ложечки борошна з гіркою. Перемішайте, повинно вийти рідкуватий тісто. Накрийте його плівкою і відправте підніматися на півтори години.
бездріжджовий пшеничний хліб на заквасці - фото крок 2
Коли тісто збільшиться в об'ємі, додайте до нього цукор, рослинне олію і решту борошна. За допомогою спеціальної насадки для тіста (гак) вимішують його, поки не вбере все борошно.
бездріжджовий пшеничний хліб на заквасці - фото крок 3
Тісто має вийти дуже еластичним. Вам може здатися, що муки забагато, але не припиняйте вимішувати тісто, ви побачите, що воно повністю її себе вбере.
бездріжджовий пшеничний хліб на заквасці - фото крок 4
Скачайте з тіста колобок, змастіть його маслом. Миску також змастіть жиром. Помістіть в неї тісто, дайте йому постояти під плівкою пару годин. За цей час його потрібно обминути кілька разів.
бездріжджовий пшеничний хліб на заквасці - фото крок 5
Тісто, що підійшло скачайте в останній раз в кульку, змастіть зверху водичкою, зробіть поздовжній надріз. Викладіть на деко і печіть десять хвилинок при двохстах двадцяти градусів і двадцять хвилин при температурі сто вісімдесят градусів.

Схожі рецепти