Рецепт Пшеничний хліб на заквасці фото

Пшеничний хліб на заквасці
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
Борошно, Пшеничне борошно, Дріжджі
Пісні страви
На обід, На вечерю
Випічка, Хліб

Такий хліб завжди виходить дуже пишним і повітряним. Головне - дотримуватися покроковим рекомендаціям з фотографіями, як приготувати пшеничний хліб на заквасці. Спробуйте спекти такий хлібець будинку!

Інгредієнти для приготування дуже прості і доступні, їх без проблем можна купити в магазині. Особливістю такого хліба є особливий метод приготування, при якому замість дріжджів використовується пшеничне закваска.

  • Вода - 315 грам
  • Борошно - 455 грам
  • Дріжджі - 60 грам
  • Сіль - За смаком
пшеничний хліб на заквасці - фото крок 1
1. Беремо готову закваску.
пшеничний хліб на заквасці - фото крок 2
2. У миску всипаємо заздалегідь просіяне борошно (290 грам) і вливаємо 200 мілілітрів охолодженої кип'яченої води. Вимішуємо тісто, накриваємо його рушником або плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 10-12 годин.
пшеничний хліб на заквасці - фото крок 3
3. В окремій мисці з'єднуємо опару зі 115 мілілітрах води, ретельно перемішуємо (воду кип'ятимо і охолоджуємо до кімнатної температури).
пшеничний хліб на заквасці - фото крок 4
4. Всипаємо просіяне борошно (165 грам).
пшеничний хліб на заквасці - фото крок 5
5. Готову опару перекладаємо в мірну склянку, щоб стежити за її зростанням. Ми залишаємо при кімнатній температурі на 6-8 годин.
пшеничний хліб на заквасці - фото крок 6
6. Через 6-8 годин в мисці з'єднуємо опару і прісне тісто. Вимішуємо близько п'ятнадцяти хвилин.
пшеничний хліб на заквасці - фото крок 7
7. При необхідності досипати трохи борошна.
пшеничний хліб на заквасці - фото крок 8
8. Заміс виставляємо на півгодини, після чого формуємо хліб.
пшеничний хліб на заквасці - фото крок 9
9. Перекладаємо його в форму або на деко і залишаємо ще години на два, маса повинна збільшитися в два рази.
пшеничний хліб на заквасці - фото крок 10
10. Зверху робимо невеликі надрізи.
пшеничний хліб на заквасці - фото крок 11
11. Залишимо хліб в духовці при температурі 200-230 градусів, випікаємо його хвилин 30-40.

Схожі рецепти