Пшеничний хліб на заквасці
(покроковий рецепт з фото)
Такий хліб завжди виходить дуже пишним і повітряним. Головне - дотримуватися покроковим рекомендаціям з фотографіями, як приготувати пшеничний хліб на заквасці. Спробуйте спекти такий хлібець будинку!
Інгредієнти для приготування дуже прості і доступні, їх без проблем можна купити в магазині. Особливістю такого хліба є особливий метод приготування, при якому замість дріжджів використовується пшеничне закваска.
- Вода - 315 грам
- Борошно - 455 грам
- Дріжджі - 60 грам
- Сіль - За смаком
1. Беремо готову закваску.
2. У миску всипаємо заздалегідь просіяне борошно (290 грам) і вливаємо 200 мілілітрів охолодженої кип'яченої води. Вимішуємо тісто, накриваємо його рушником або плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 10-12 годин.
3. В окремій мисці з'єднуємо опару зі 115 мілілітрах води, ретельно перемішуємо (воду кип'ятимо і охолоджуємо до кімнатної температури).
4. Всипаємо просіяне борошно (165 грам).
5. Готову опару перекладаємо в мірну склянку, щоб стежити за її зростанням. Ми залишаємо при кімнатній температурі на 6-8 годин.
6. Через 6-8 годин в мисці з'єднуємо опару і прісне тісто. Вимішуємо близько п'ятнадцяти хвилин.
7. При необхідності досипати трохи борошна.
8. Заміс виставляємо на півгодини, після чого формуємо хліб.
9. Перекладаємо його в форму або на деко і залишаємо ще години на два, маса повинна збільшитися в два рази.
10. Зверху робимо невеликі надрізи.
11. Залишимо хліб в духовці при температурі 200-230 градусів, випікаємо його хвилин 30-40.