Рецепт Пшеничний хліб «конопушкі» фото

Пшеничний хліб «конопушкі»
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
Тісто
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Пропоную вашій увазі ще один варіант приготування хліба на заквасці. Сьогодні хочу розповісти, як приготувати пшеничний хліб"конопушкі" - хліб з бульбашками по всій його поверхні.

Опис приготування:

На перший погляд цей хліб нічим не відрізняється від інших, але варто ближче розглянути його поверхню, як ви побачите безліч маленьких бульбашок. Саме тому хліб називається"конопушкі" . Даний хліб є ще і дуже корисним, так як приготовлений він на заквасці (можна використовувати як пшеничне, так і житнє закваску). Тісто виходить дуже пористим всередині, такий ефект досягається завдяки процедурі розтягування і складання тесту під час підготовки до випічки. Нижче ви дізнаєтеся, як приготувати пшеничний хліб"конопушкі" .

  • Біла пшеничне борошно - 600 грам(100г в закваску, 500г в тісто)
  • Вода кімнатної температури - 500 грам(100г в закваску, 400г в тісто)
  • Дріжджі - 200 грам
  • Сіль - 12 грам
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Стартер - 1 Ст. Ложка (пшеничний або житній)
пшеничний хліб
1. Приготуйте опару: стартер розведіть водою кімнатної температури і добре перемішайте. Додайте просіяне борошно і перемішайте. Суміш накрийте плівкою і залиште на 8 годин при кімнатній температурі.
пшеничний хліб
2. Додайте воду, перемішайте. У миску тістоміса викладіть опару, сіль, рослинне масло і просіяне борошно. Вимісити тісто в тістомісильн 5 хвилин 2 швидкості. Готове тісто викладіть в миску, змащену олією.
пшеничний хліб
3. Тісто виходить дуже рідким і липким. Змазаними маслом руками округлятимете і переверніть тісто. Накрийте тісто кришкою і залиште на 1 годину при кімнатній температурі.
пшеничний хліб
4. Розтягніть тісто, максимально витягнувши один край тіста і склавши його до протилежної сторони. Повторіть розтягування по колу, переверніть швом вниз, вирівняйте поверхню. Ще два рази обомніте тісто, роблячи перерви між розтягуванням розміром в 1 час.
пшеничний хліб
5. Перекладіть тісто в круглу форму для випічки, покриту пергаментом. Накрийте форму кришкою і залиште на 1, 5 години при кімнатній температурі. Форму накрийте кришкою з жароміцного матеріалу і відправте в холодну духовку.
пшеничний хліб
6. Випікайте при температурі 200 градусів 30 хвилин під кришкою, після чого акуратно зніміть кришку і випікайте хліб ще 40-50 хвилин. Остудіть хліб на решітці. Смачного!

Схожі рецепти