Котлети з духовки «найніжніші»
(покроковий рецепт з фото)
Котлети по цьому рецепту повністю виправдовують свою назву. Ніжні, соковиті і дуже смачні, - вони не залишать вас байдужими! Спробуйте!
Для приготування котлет підійде будь-який фарш. Навіть з яловичини котлети виходять ніжними і дуже смачними. Кабачок в котлетах не відчувається, він необхідний для соковитості. А завдяки запіканню, блюдо виходить не тільки неймовірно смачним, але і максимально корисним, дієтичним. Такі котлети будуть мати гарний вигляд і на сімейному столі, і на святковому столі!
- Фарш - 500 грам
- Кабачок - 400 грам
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Вода - 50 мілілітрів
- Крупа манна - 3 Ст. Ложки
- Крем - 100 грам
- Кетчуп - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Перекладіть фарш в глибоку миску.
Кабачок натріть на дрібній тертці, злегка посоліть і залиште на 5-10 хвилин. Після чого ретельно відіжміть руками від виділився соку і додайте в миску до фаршу.
Додайте сюди ж терту на крупній тертці цибулину.
Крохмаль розведіть у воді і влийте до фаршу. Додайте масло, манку, сіль і перець за смаком.
Ретельно перемішайте до однорідного стану.
Сформуйте котлети і викладіть в змащену маслом форму для запікання.
Запікайте 30 хвилин при 180 градусах. Потім змастіть котлети сметаною, змішаної з кетчупом і сіллю, і готуйте ще близько 15 хвилин.
Найніжніші котлети готові. Смачного!