Перевернутий пиріг з яблуками і гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам оцінити рецепт десерту, як приготувати перевернутий пиріг з яблуками і гарбузом. Цей ароматний і неймовірно смачний домашній пиріг можна зробити до чаю або навіть на свято.
Замість яблук можна використовувати ананас (консервований або свіжий), а також груші. Пиріг можна подавати теплим, тоді до нього додайте ще кульку морозива, а також вже після охолодження. Після запікання в духовці його відразу ж варто перевернути на блюдо, а вже тоді і подавайте його.
- Яблука - 2 штуки
- Коричневий цукор - 1/3 склянки
- Вершкове масло - 120 грам
- Спеції до гарбузі - За смаком
- Борошно - 1 1/3 склянки
- Цукор білий - 2/3 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Гарбузове пюре - 2/3 склянки
- Молоко - 2/3 склянки
- Яйця - 1 штука
1. Очистіть яблука від шкірки і насіння, наріжте їх невеликими шматочками.
2. У чавунній сковороді або у формі з товстими стінками розтопіть 60 грам вершкового масла.
3. Викладіть в масло яблука, додайте коричневий цукор і 0, 5 чайних ложки спецій, придатних для гарбузового пирога. Варіть яблука на слабкому вогні близько 5-10 хвилин, потім вимкніть вогонь.
4. В окрему миску просійте борошно, додайте до неї білий цукор, сіль, розпушувач, спеції.
5. Змішайте в іншій ємності гарбузове пюре, ваніль, молоко, 60 грам розтопленого вершкового масла, яйця.
6. З'єднайте гарбузову суміш з борошняної і перемішайте гарненько.
7. Викладіть приготоване гарбузове тісто поверх яблук в сковороді, розрівняйте.
8. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
9. Дістаньте пиріг з духовки і через 7-10 хвилин переверніть його на тарілку.
10. Подавайте пиріг теплим або холодним.