Баклажани під соусом «база»
(покроковий рецепт з фото)
Дуже цікаве блюдо хочу запропонувати вашій увазі. Насправді, баклажани для цієї страви можна смажити, варити, гасити, запікати, приготувати на грилі, а ось соус робить блюдо фантастичним.
Хочу відмітити, що дане блюдо дуже смачне як в теплом так і в холодному вигляді. Я брала його на роботу, в якості перекусу. Дуже смачно було. Я використовувала сушений часник. Він не дає аромату з рота, але при цьому дуже ніжно підкреслює смак страви.
- Баклажан - 2 штуки
- Крем - 100 грам
- Волоський горіх - 50 грам
- Масло рослинне - 2 чайних ложки
- Сіль, спеції - За смаком
- Часник - 0, 5 чайних ложки
Для приготування страви підготуємо баклажани. Кожен плід потрібно вимити, видалити вологу. Зрізати попки і нарізати бакладан на невеликі кружечки. Краще брати молодий бакладан, де насіння м'які і дрібні. Баклажан посипати сіллю і перцем. Натерти так, щоб спеції добре розподілилися.
Для приготування баклажан я буду використовувати сковороду гриль. Сковороду розігрійте добре. Капніть на сковороду трохи рослинного масла. Змастіть сковороду рослинною олією за допомогою пензлика. На гарячу змащену сковороду викладіть бакладиновие кружечки. Обсмажте з двох сторін по 2-3 хвилини з кожного боку, до появи рум'яних смуг на овочі.
Баклажани зніміть зі сковороди- гриль. Відставте.
Для приготування соусу баже беремо 20-25 % сметану. Додаємо до неї чайну ложку Чама, сіль, чорний і червоний мелений перець, перець. Додайте сушений часник. Замість сушеного можна додати свіжий, попередньо видавивши його через прес.
Для приготування соусу баже беремо 20-25 % сметану. Додаємо до неї чайну ложку Чама, сіль, чорний і червоний мелений перець, перець. Додайте сушений часник. Замість сушеного можна додати свіжий, попередньо видавивши його через прес.
Подрібнюємо в блендері волоські горіхи. Попередньо горіхи краще обсмажити на сухій сковороді. Подрібнені горіхи додаємо в сметанний соус.
Соус перемішайте. Викладіть соус на баклажани і блюдо подайте до столу.