Рецепт Баклажани під соусом «база» фото

Баклажани під соусом «база»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Баклажан
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Дуже цікаве блюдо хочу запропонувати вашій увазі. Насправді, баклажани для цієї страви можна смажити, варити, гасити, запікати, приготувати на грилі, а ось соус робить блюдо фантастичним.

Хочу відмітити, що дане блюдо дуже смачне як в теплом так і в холодному вигляді. Я брала його на роботу, в якості перекусу. Дуже смачно було. Я використовувала сушений часник. Він не дає аромату з рота, але при цьому дуже ніжно підкреслює смак страви.

  • Баклажан - 2 штуки
  • Крем - 100 грам
  • Волоський горіх - 50 грам
  • Масло рослинне - 2 чайних ложки
  • Сіль, спеції - За смаком
  • Часник - 0, 5 чайних ложки
баклажани під соусом
Для приготування страви підготуємо баклажани. Кожен плід потрібно вимити, видалити вологу. Зрізати попки і нарізати бакладан на невеликі кружечки. Краще брати молодий бакладан, де насіння м'які і дрібні. Баклажан посипати сіллю і перцем. Натерти так, щоб спеції добре розподілилися.
баклажани під соусом
Для приготування баклажан я буду використовувати сковороду гриль. Сковороду розігрійте добре. Капніть на сковороду трохи рослинного масла. Змастіть сковороду рослинною олією за допомогою пензлика. На гарячу змащену сковороду викладіть бакладиновие кружечки. Обсмажте з двох сторін по 2-3 хвилини з кожного боку, до появи рум'яних смуг на овочі.
баклажани під соусом
Баклажани зніміть зі сковороди- гриль. Відставте.
Для приготування соусу баже беремо 20-25 % сметану. Додаємо до неї чайну ложку Чама, сіль, чорний і червоний мелений перець, перець. Додайте сушений часник. Замість сушеного можна додати свіжий, попередньо видавивши його через прес.
баклажани під соусом
Подрібнюємо в блендері волоські горіхи. Попередньо горіхи краще обсмажити на сухій сковороді. Подрібнені горіхи додаємо в сметанний соус.
баклажани під соусом
Соус перемішайте. Викладіть соус на баклажани і блюдо подайте до столу.

Схожі рецепти