Рецепт Горіховий соус «база» фото

Горіховий соус «база»
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі , Горіхи , Грецькі горіхи , Гострий перець , Часник
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Соуси , Гостре , До м'яса
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 хв.

Цей традиційний грузинський соус готується з волоських горіхів і різних спецій, зелений, часнику і гострого перцю. Подається, як правило, до м'яса, хоча смачний і сам по собі, вприкуску з хлібом.

Опис приготування:

Приготувати цей соус простіше простого: досить перемолоти волоські горіхи зі спеціями. У кожної грузинської господині свій оригінальний рецепт соусу"Баже" . Кожна додає свої улюблені приправи і прянощі, тому експериментуйте. Обов'язковими залишаються волоські горіхи, часник і гострий перець. І метод приготування: все перетерти (в ступці, в блендері, через м'ясорубку) і розбавити водою. Прекрасно в цьому соусі буде виглядати свіжа сезонна зелень: кінза або базилік. Готуйте, спираючись на свій смак.

  • Грецькі горіхи - 2 склянки
  • Часник - 6 зубчиків
  • Перець чилі - 4 штуки
  • Шафран - 4 грами
  • Ucho-сунелі - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Вода - За смаком
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Koriandr Зерна - 1/2 чайних ложки
горіховий соус
1. Волоські горіхи трохи обсмажте.
горіховий соус
2. Подрібніть за допомогою блендера або в ступці.
горіховий соус
3. Але зручніше пропустити горіхи разом з перцем, часником і прянощами через м'ясорубку.
горіховий соус
4. Додайте шафран і лимонний сік. Розведіть трохи водою до бажаної густоти. Не забудьте посолити.
горіховий соус
5. Смачного!

Схожі рецепти