Горіховий соус «база»
(покроковий рецепт з фото)
Цей традиційний грузинський соус готується з волоських горіхів і різних спецій, зелений, часнику і гострого перцю. Подається, як правило, до м'яса, хоча смачний і сам по собі, вприкуску з хлібом.
Приготувати цей соус простіше простого: досить перемолоти волоські горіхи зі спеціями. У кожної грузинської господині свій оригінальний рецепт соусу "баже" . Кожна додає свої улюблені приправи і прянощі, тому експериментуйте. Обов'язковими залишаються волоські горіхи, часник і гострий перець. І метод приготування: все перетерти (в ступці, в блендері, через м'ясорубку) і розбавити водою. Прекрасно в цьому соусі буде виглядати свіжа сезонна зелень: кінза або базилік. Готуйте, спираючись на свій смак.
- Грецькі горіхи - 2 склянки
- Часник - 6 зубчиків
- Перець чилі - 4 штуки
- Шафран - 4 грами
- Ucho-сунелі - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Вода - За смаком
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Koriandr Зерна - 1/2 чайних ложки
1. Волоські горіхи трохи обсмажте.
2. Подрібніть за допомогою блендера або в ступці.
3. Але зручніше пропустити горіхи разом з перцем, часником і прянощами через м'ясорубку.
4. Додайте шафран і лимонний сік. Розведіть трохи водою до бажаної густоти. Не забудьте посолити.
5. Смачного!