Рецепт Горіховий соус «база» фото

Горіховий соус «база»
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі, Горіхи, Грецькі горіхи, Гострий перець, Часник
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок
Соуси, Гостре, До м'яса

Цей традиційний грузинський соус готується з волоських горіхів і різних спецій, зелений, часнику і гострого перцю. Подається, як правило, до м'яса, хоча смачний і сам по собі, вприкуску з хлібом.

Приготувати цей соус простіше простого: досить перемолоти волоські горіхи зі спеціями. У кожної грузинської господині свій оригінальний рецепт соусу "баже" . Кожна додає свої улюблені приправи і прянощі, тому експериментуйте. Обов'язковими залишаються волоські горіхи, часник і гострий перець. І метод приготування: все перетерти (в ступці, в блендері, через м'ясорубку) і розбавити водою. Прекрасно в цьому соусі буде виглядати свіжа сезонна зелень: кінза або базилік. Готуйте, спираючись на свій смак.

  • Грецькі горіхи - 2 склянки
  • Часник - 6 зубчиків
  • Перець чилі - 4 штуки
  • Шафран - 4 грами
  • Ucho-сунелі - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Вода - За смаком
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Koriandr Зерна - 1/2 чайних ложки
горіховий соус
1. Волоські горіхи трохи обсмажте.
горіховий соус
2. Подрібніть за допомогою блендера або в ступці.
горіховий соус
3. Але зручніше пропустити горіхи разом з перцем, часником і прянощами через м'ясорубку.
горіховий соус
4. Додайте шафран і лимонний сік. Розведіть трохи водою до бажаної густоти. Не забудьте посолити.
горіховий соус
5. Смачного!

Схожі рецепти