Рецепт Горіховий соус для чуки фото

Горіховий соус для чуки
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Горіхи, Арахіс
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Соуси

Морські водорості чука в Японії використовують дуже часто, доповнюючи основне блюдо або для приготування салатів. Горіховий соус для салату з чуки купити складніше, тому приготуємо його самі.

Горіховий соус можна приготувати на основі горіхів кешью або арахісу, або змішати два види горіхів. Оцет можна використовувати рисовий, яблучний або додати трохи лимонного соку.

  • Арахіс - 100 грам
  • Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
  • Олія кунжутна - 3 Ст. Ложки
  • Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка (в оригінальному рецепті рисовий оцет)
  • Кунжут - 2 щіпки
  • Вода - 120-150 мілілітрів
  • Молоток - 200 грам
горіховий соус для чуки - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
горіховий соус для чуки - фото крок 2
Арахіс обсмажуємо на сухій сковороді, періодично помішуючи. Повинен з'явитися легкий горіховий запах.
горіховий соус для чуки - фото крок 3
Знімаємо темні шкурки з горіхів, після обсмажування горіхи легко чистяться.
Висипаємо арахіс в кавомолку і перемелює.
горіховий соус для чуки - фото крок 4
Мелений горіх висипаємо в каструлю і додаємо воду.
горіховий соус для чуки - фото крок 5
Нагріваємо безперервно перемішуючи. Кип'ятимо хвилину і знімаємо з вогню.
горіховий соус для чуки - фото крок 6
Додаємо соєвий соус.
горіховий соус для чуки - фото крок 7
Додаємо масло і оцет. Все перемішуємо.
горіховий соус для чуки - фото крок 8
Готовий соус перекладаємо в скляну банку і охолоджуємо. Зберігаємо в холодильнику.
горіховий соус для чуки - фото крок 9
Водорості доповнюємо горіховим соусом і посипаємо кунжутом. Смачного!

Схожі рецепти