Горіховий соус для чуки
(покроковий рецепт з фото)
Морські водорості чука в Японії використовують дуже часто, доповнюючи основне блюдо або для приготування салатів. Горіховий соус для салату з чуки купити складніше, тому приготуємо його самі.
Горіховий соус можна приготувати на основі горіхів кешью або арахісу, або змішати два види горіхів. Оцет можна використовувати рисовий, яблучний або додати трохи лимонного соку.
- Арахіс - 100 грам
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
- Олія кунжутна - 3 Ст. Ложки
- Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка (в оригінальному рецепті рисовий оцет)
- Кунжут - 2 щіпки
- Вода - 120-150 мілілітрів
- Молоток - 200 грам
Підготуємо інгредієнти.
Арахіс обсмажуємо на сухій сковороді, періодично помішуючи. Повинен з'явитися легкий горіховий запах.
Знімаємо темні шкурки з горіхів, після обсмажування горіхи легко чистяться.
Висипаємо арахіс в кавомолку і перемелює.
Висипаємо арахіс в кавомолку і перемелює.
Мелений горіх висипаємо в каструлю і додаємо воду.
Нагріваємо безперервно перемішуючи. Кип'ятимо хвилину і знімаємо з вогню.
Додаємо соєвий соус.
Додаємо масло і оцет. Все перемішуємо.
Готовий соус перекладаємо в скляну банку і охолоджуємо. Зберігаємо в холодильнику.
Водорості доповнюємо горіховим соусом і посипаємо кунжутом. Смачного!