Горіховий соус для чуки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 20 хв.
Морські водорості чука в Японії використовують дуже часто, доповнюючи основне блюдо або для приготування салатів. Горіховий соус для салату з чуки купити складніше, тому приготуємо його самі.
Опис приготування:
Горіховий соус можна приготувати на основі горіхів кешью або арахісу, або змішати два види горіхів. Оцет можна використовувати рисовий, яблучний або додати трохи лимонного соку.
- Арахіс - 100 грам
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
- Олія кунжутна - 3 Ст. Ложки
- Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка (в оригінальному рецепті рисовий оцет)
- Кунжут - 2 щіпки
- Вода - 120-150 мілілітрів
- Молоток - 200 грам
Підготуємо інгредієнти.
Арахіс обсмажуємо на сухій сковороді, періодично помішуючи. Повинен з'явитися легкий горіховий запах.
Знімаємо темні шкурки з горіхів, після обсмажування горіхи легко чистяться.
Висипаємо арахіс в кавомолку і перемелює.
Висипаємо арахіс в кавомолку і перемелює.
Мелений горіх висипаємо в каструлю і додаємо воду.
Нагріваємо безперервно перемішуючи. Кип'ятимо хвилину і знімаємо з вогню.
Додаємо соєвий соус.
Додаємо масло і оцет. Все перемішуємо.
Готовий соус перекладаємо в скляну банку і охолоджуємо. Зберігаємо в холодильнику.
Водорості доповнюємо горіховим соусом і посипаємо кунжутом. Смачного!