Рецепт Горіховий соус для чуки фото

Горіховий соус для чуки
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Горіхи , Арахіс
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Соуси
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 20 хв.

Морські водорості чука в Японії використовують дуже часто, доповнюючи основне блюдо або для приготування салатів. Горіховий соус для салату з чуки купити складніше, тому приготуємо його самі.

Опис приготування:

Горіховий соус можна приготувати на основі горіхів кешью або арахісу, або змішати два види горіхів. Оцет можна використовувати рисовий, яблучний або додати трохи лимонного соку.

  • Арахіс - 100 грам
  • Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
  • Олія кунжутна - 3 Ст. Ложки
  • Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка (в оригінальному рецепті рисовий оцет)
  • Кунжут - 2 щіпки
  • Вода - 120-150 мілілітрів
  • Молоток - 200 грам
горіховий соус для чуки - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
горіховий соус для чуки - фото крок 2
Арахіс обсмажуємо на сухій сковороді, періодично помішуючи. Повинен з'явитися легкий горіховий запах.
горіховий соус для чуки - фото крок 3
Знімаємо темні шкурки з горіхів, після обсмажування горіхи легко чистяться.
Висипаємо арахіс в кавомолку і перемелює.
горіховий соус для чуки - фото крок 4
Мелений горіх висипаємо в каструлю і додаємо воду.
горіховий соус для чуки - фото крок 5
Нагріваємо безперервно перемішуючи. Кип'ятимо хвилину і знімаємо з вогню.
горіховий соус для чуки - фото крок 6
Додаємо соєвий соус.
горіховий соус для чуки - фото крок 7
Додаємо масло і оцет. Все перемішуємо.
горіховий соус для чуки - фото крок 8
Готовий соус перекладаємо в скляну банку і охолоджуємо. Зберігаємо в холодильнику.
горіховий соус для чуки - фото крок 9
Водорості доповнюємо горіховим соусом і посипаємо кунжутом. Смачного!

Схожі рецепти