Грузинський горіховий соус (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх поціновувачів справжньої кавказької кухні цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою. Сьогодні розповім, як приготувати грузинський горіховий соус. Він досить універсальний.
Соус "базова" є класичним соусом грузинської кухні. Найчастіше його подають з м'ясом або з рибою. За бажанням можна використовувати замість води курячий бульйон. Соус виходить дуже ароматним і смачним.
- Грецькі горіхи - 150 грам
- Часник - 3 зубчики
- Спеції - по 0, 5 Чайних ложки(ucho сунелі, коріандр сушений, червоний перець сушений, imertinskiy шафран )
- Сіль, перець - За смаком
- Braai - 4 штуки (гілочки)
- Вода - 250 мілілітрів
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Білий винний оцет - 1 Чайна ложка
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
1
Приготування грузинського горіхового соусу "баже" починаємо з того, що поміщаємо очищені волоські горіхи в чашу блендера і перемелює або пропускаємо через м'ясорубку.
2
Часник очищаємо і розчавлює ножем. Перемелені горіхи пересипаємо в зручну ємність і починаємо перетирати їх зворотною стороною ложки до тих пір, поки ті не пустять масло.
3
Лук очищаємо, дрібно рубаємо і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого, потім додаємо рубану кинзу і тримаємо все разом на сковороді ще хвилину-дві.
4
Додаємо до горіхової пасти перетертий часник і спеції, вливаємо оцет ретельно все перемішуємо-розтираємо. Додаємо обсмажену цибулю з кінзою, після чого всю масу перекладаємо в блендер і гарненько перемелює, регулюючи густоту за допомогою води.