Рецепт Грузинський горіховий соус (простий рецепт) фото

Грузинський горіховий соус (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Горіхи , Грецькі горіхи
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти сироїдіння
На обід , На вечерю
Соуси
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Для всіх поціновувачів справжньої кавказької кухні цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою. Сьогодні розповім, як приготувати грузинський горіховий соус. Він досить універсальний.

Опис приготування:

Соус "базова" є класичним соусом грузинської кухні. Найчастіше його подають з м'ясом або з рибою. За бажанням можна використовувати замість води курячий бульйон. Соус виходить дуже ароматним і смачним.

  • Грецькі горіхи - 150 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Спеції - по 0, 5 Чайних ложки(ucho сунелі, коріандр сушений, червоний перець сушений, imertinskiy шафран )
  • Сіль, перець - За смаком
  • Braai - 4 штуки (гілочки)
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Білий винний оцет - 1 Чайна ложка
  • Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
1
Приготування грузинського горіхового соусу"Баже" починаємо з того, що поміщаємо очищені волоські горіхи в чашу блендера і перемелює або пропускаємо через м'ясорубку.
2
Часник очищаємо і розчавлює ножем. Перемелені горіхи пересипаємо в зручну ємність і починаємо перетирати їх зворотною стороною ложки до тих пір, поки ті не пустять масло.
3
Лук очищаємо, дрібно рубаємо і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого, потім додаємо рубану кинзу і тримаємо все разом на сковороді ще хвилину-дві.
4
Додаємо до горіхової пасти перетертий часник і спеції, вливаємо оцет ретельно все перемішуємо-розтираємо. Додаємо обсмажену цибулю з кінзою, після чого всю масу перекладаємо в блендер і гарненько перемелює, регулюючи густоту за допомогою води.

Схожі рецепти