Грузинський соус «Sacebeli»
(покроковий рецепт з фото)
Любіть кавказьку кухню? Тоді вам сюди! сьогодні розповім, як приготувати грузинський соус "сацебелі" на томатної основі. Соус підійде для м'яса, до шашлику Приступимо до приготування!
Приготування цього істинного кавказького соусу не займає багато часу. Такий соус чудово підкреслює смак смаженого м'яса, особливо шашлику. Аромат стоїть неймовірний. Завдяки тому, що все зроблено в ступці, зберігається смак і аромат. Спробуйте приготувати соус будинку, ви будете в захваті.
- Томатна паста - 200 грам (густа)
- Вода - 150 мілілітрів
- Braai - 1 пучок
- Часник - 2-3 зубчиків
- Аджика - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Виноградний оцет - 1 Ст. Ложка
1
Приготування соусу сацебелі починаємо з того, що промиваємо кінзу і дрібно рубаємо ножем. Можна зробити це за допомогою блендера. Тепер змішуємо кінзу з рубаним часником, який також можна пропустити через чеснокодавку. Туди ж додаємо хмелі-сунелі, оцет, перець і аджику.
2
Ретельно все збиваємо в блендері до однорідності. Тепер додаємо томатну пасту і все гарненько перемішуємо. Густоту регулюємо за допомогою води, яку вливаємо поступово.
3
Готовий соус можна перелити в баночку і зберігати в холодильнику. Смачного!