Грузинський хачапурі
(покроковий рецепт з фото)
Грузинський хачапурі готувати зовсім не складно. Такий набір інгредієнтів часто завжди є під рукою у будь-якої господині. На Кавказі таке блюдо в великій пошані і користується популярністю. Спробуйте!
Якщо вам цікаво, як приготувати грузинський хачапурі, то прочитайте цей рецепт. Ця чудова випічка вгамує голод і буде завжди під рукою. Її зручно брати з собою в поїздки.
Головне не використовувати для обсмажування занадто багато рослинного масла, так як хачапурі потрібно швидше запікати, ніж смажити в олії.
- Тісто дріжджове - 500 грам
- Зелень - 1 пучок
- Куряче яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 30 грам
- Сир Адигейський - 200 грам
Візьміть велику скляну миску, натріть адигейський сир на великій тертці і складіть в підготовлену ємність. Вбийте туди сире куряче яйце. Покришите вимиту зелень. Підійде кріп, петрушка, Braai, цибуля. Ретельно все перемішайте.
Готове тісто необхідно розморозити і розкачати в тонкий корж. Зверху викладіть начинку, залишаючи бортики близько двох-трьох сантиметрів.
З'єднайте краю тесту в центрі так, щоб вийшов мішечок. Склейте їх гарненько і притисніть долонею.
Тепер присипте мішечок зверху борошном і розкачайте ще раз в коржик. Робити це потрібно максимально акуратно і обережно, щоб не порвати тісто, інакше начинка висипется назовні.
Розігрійте на вогні сковороду, змастіть рослинною олією і викладіть на неї хачапурі. Обсмажуйте з одного боку десять хвилин, потім переверніть і обсмажуйте ще стільки ж з іншого боку. Подавайте з зеленню і овочами.