Рецепт Грузинський хачапурі фото

Грузинський хачапурі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти сироїдіння
На полуденок, На природу, На сніданок
Випічка

Грузинський хачапурі готувати зовсім не складно. Такий набір інгредієнтів часто завжди є під рукою у будь-якої господині. На Кавказі таке блюдо в великій пошані і користується популярністю. Спробуйте!

Якщо вам цікаво, як приготувати грузинський хачапурі, то прочитайте цей рецепт. Ця чудова випічка вгамує голод і буде завжди під рукою. Її зручно брати з собою в поїздки.

Головне не використовувати для обсмажування занадто багато рослинного масла, так як хачапурі потрібно швидше запікати, ніж смажити в олії.

  • Тісто дріжджове - 500 грам
  • Зелень - 1 пучок
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Сир Адигейський - 200 грам
грузинський хачапурі - фото крок 1
Візьміть велику скляну миску, натріть адигейський сир на великій тертці і складіть в підготовлену ємність. Вбийте туди сире куряче яйце. Покришите вимиту зелень. Підійде кріп, петрушка, Braai, цибуля. Ретельно все перемішайте.
грузинський хачапурі - фото крок 2
Готове тісто необхідно розморозити і розкачати в тонкий корж. Зверху викладіть начинку, залишаючи бортики близько двох-трьох сантиметрів.
грузинський хачапурі - фото крок 3
З'єднайте краю тесту в центрі так, щоб вийшов мішечок. Склейте їх гарненько і притисніть долонею.
грузинський хачапурі - фото крок 4
Тепер присипте мішечок зверху борошном і розкачайте ще раз в коржик. Робити це потрібно максимально акуратно і обережно, щоб не порвати тісто, інакше начинка висипется назовні.
грузинський хачапурі - фото крок 5
Розігрійте на вогні сковороду, змастіть рослинною олією і викладіть на неї хачапурі. Обсмажуйте з одного боку десять хвилин, потім переверніть і обсмажуйте ще стільки ж з іншого боку. Подавайте з зеленню і овочами.

Схожі рецепти