Грузинський лаваш
(покроковий рецепт з фото)
Лавашем в Грузії називають прісний хліб. Справжній лаваш запікається в домашній круглої печі під назвою "тоне" . Пропоную вам приготувати смачний грузинський лаваш, скориставшись моїм рецептом.
Перед вами простий рецепт грузинського лаваша. В першу чергу потрібно замісити м'яке і еластичне тісто, потім дати тісту піднятися і тільки потім сформувати лаваш. Грузини запікають лаваш в спеціальній круглої печі "тоне" . Я запікаю в домашній печі, shojey в бульбашках. Хай щастить!
- Борошно - 500 грам
- Дріжджі - 40 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода тепла - 300 грам
У теплій воді розчинити дріжджі з сіллю.
В отриману масу просіваємо борошно.
Тепер потрібно замісити м'яке і еластичне тісто.
Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на півгодини.
Розділіть тісто на три рівні частини.
Формуємо лаваш круглої або овальної форми.
Потім відправляємо його в грузинську піч на 10-15 хвилин.
Смачного!