Рецепт Лаваш грузинський фото

Лаваш грузинський
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Фуршет , Новий рік
Випічка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ми якось відпочивали в Грузії. Це було літо, влітку було жарко, але Булочник тепла lavashi. Я звикла, що грузинський лаваш тонкий, як для шаверму, ан-ні! булочник сказав, що саме такий повинен бути.

Опис приготування:

Грузія - багатий край довгожителів. І хліб, та інші страви у них неймовірно смачні і ароматні. Приготувати грузинський лаваш можна і вдома. Спробуйте приготувати лаваш грузинський просто у себе на кухні. Вам напевно сподобається!

  • Борошно пшеничне - 3 склянки
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка (з невеликою гіркою. Загальна маса - 10 грамів)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вода - 210 мілілітрів
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
лаваш грузинський - фото крок 1
У глибокий таз просійте борошно.
лаваш грузинський - фото крок 2
Додайте сухі дріжджі, чайну ложку солі і дрібку цукру. Перемішайте сухі інгредієнти.
лаваш грузинський - фото крок 3
Влийте 210 мл. Теплої води. Замісити тісто. У тісто не додаємо яйця або рослинне масло. Шарик тесту потрібно добре вимішати. Дуже добре. Я місила руками, розтягуючи і збираючи близько 10 хвилин. Шарик тесту покладіть в пакет. Zavyazhite. Залиште в теплому місці на 2 годину.
лаваш грузинський - фото крок 4
Тісто збільшиться вдвічі, але не чекайте, що воно заповнить весь пакет.
лаваш грузинський - фото крок 5
Тісто розділіть на кульки. Можна зробити лавашікі маленькими або пристойного розміру. Загальна тісто потрібно розділити на 4 частини. З кожної частини пальцями рук розкачайте пласт.
лаваш грузинський - фото крок 6
Сформуйте бортики. Середину утрамбуйте так, щоб лаваш нагадував форму"Тарілка для оселедця" або човники.
лаваш грузинський - фото крок 7
Серединку сфорязикного лаваша наколи виделкою. Змастіть пензликом, змоченою в молоці, і посипте насінням кунжуту.
лаваш грузинський - фото крок 8
Лаваш перенесіть на деко, застелений папером для випічки. Розігрійте духовку до 250 градусів. Лаваш дати відпочити 10 хвилин, поки духовка гріється. Випікайте лаваш в духовці від 10 до 15 хвилин. Лаваш запікається швидко.

Схожі рецепти