Рецепт Грузинський хачапурі з сиром фото

Грузинський хачапурі з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти сироїдіння
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Грузинська випічка, як і вся кухня давно полюбилася багатьом. Вона завжди смачна і ароматна. Сьогодні я розповім вам, як приготувати грузинські хачапурі з сиром.

Опис приготування:

Хачапурі по-аджарський виходять смачними і соковитими. Важливо відмітити, що вони готуються обов'язково з молодого імерітінского сиру. За смаком можете додати зелень або шпинат. Хачапурі виходять досить великими і ситними, тому для багатьох можуть служити самостійною стравою. Смачного!

  • Борошно - 1 кілограм
  • Молоко - 1 Склянка
  • Сухі дріжджі - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Імерітінскій сир - 1 кілограм (для начинки)
  • Яйця - 10 штук (для начинки)
  • Вершкове масло - 100 грам (для начинки)
1
У мисці змішайте 1/2 л теплої води і тепле молоко, додайте дріжджі, цукор і масло. Замісити тісто. Тісто накрийте і залиште в теплому місці на 1, 5 годину, потім обомніте і залиште ще на 1, 5 годину.
2
Сир натріть, додайте до нього 1/2 склянки води і змішайте до отримання однорідної кашки.
3
Тісто розділіть на шматочки близько 200 г, кожен шматочок розкачайте, згорніть краю в рулон і закріпіть по краях, щоб вийшла човник. Додайте до будинку сир і випікайте в розігрітій сковороді при 200 градусах на 15 хвилин.
4
Коли хачапурі підрум'яняться, vbeyte більш 1 яйцю і приберіть назад в духовку на 3 хвилини. У готові хачапурі покладіть по шматочку вершкового масла.
5
Смачного!

Схожі рецепти