Грузинський пиріг з тархуном і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Відпочиваючи у знайомих в Грузії, ми часто пригощалися стравами місцевої кухні. У ходу був простий, але смачний пиріг з тархуном. М'яке тісто на мацоні, а начинка виходила пряної, трохи пощипувати язик.
Пиріг виходить більшим і ситним, якраз вистачає, щоб нагодувати гостей. Тому вирішуйте самі, яку порцію вам готувати. Тісто замішується на мацоні, однак цей інгредієнт можна замінити на кисле молоко або кефір. Традиційно основа начинки - це листя пряної трави (тархуна, або естрагон), яйця і ароматний зелений лук. Але нам також подавали пиріг з сулугуні. Перед вами докладний рецепт, як приготувати грузинський пиріг з тархуном і сиром. Приємних вам клопоту на кухні!
- Борошно - 800 грам
- Maconi - 500 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 грам(+ 1 ст.Л. Для смаження)
- Сода - 1 Чайна ложка (з верхом)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка (з верхом)
- Яйце - 3 штуки(1 шт - в тісто; 2 шт - в начинку)
- Тархуна - 250 грам (листя)
- Цибуля зелена - 200 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Добре - 100 грам
Підготуйте необхідні продукти. Тархун і цибулю промийте прохолодною водою. Для начинки два яйця відваріть круто.
Борошно просійте в миску. У мацоні (кисле молоко) додайте соду, цукор і сіль, перемішайте, потім додайте злегка збите яйце. По частинах додавайте борошно, замісіть м'яке тісто. Вимішуйте тісто протягом 10 хвилин. Спочатку воно буде сильно липнути до рук, але не забивайте його борошном. Прикрийте харчовою плівкою, залиште на 15 хвилин в холодильнику "відпочити" .
У цей час приготуйте начинку. Листя тархуна і зелену цибулю подрібніть. Яйця очистіть і крупно наріжте. Сир натріть на крупній тертці. На сковороді розтопіть масло, пассеруйте зелена цибуля протягом 1-2 хвилин. Перемішайте всі інгредієнти для начинки, посоліть і поперчіть за смаком, остудіть.
Тісто розділи 2 частини розкачати в тонкий пласт за розміром вашої форми (дека) для запікання. Форму злегка змастіть маслом. Розподіліть один пласт тесту по всій формі, формуючи низенькі борти.
Розподіліть начинку по всій поверхні пирога. Час, що залишився тісто розкачайте в тонкий пласт і накрийте начинку, prizhmite кінець, ображати зайве тісто. З його залишків можна виліпити прикраси. У центрі пирога ножем зробіть невеликі насічки.
Жовток розмішайте з 1 ст.Л. Води, змастіть їм верх пирога. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 С духовці протягом 40 хвилин. Трохи остудіть у формі.
Потім вийміть з форми і накрийте х / б рушником.
Смачного!