Баранина з тархуном
(покроковий рецепт з фото)
Баранину з тархуном готують в Грузії, і там це блюдо називається чакапулі. В ідеалі, його готують під відкритим небом в саду або на дачі. Але і на кухні чакапулі виходить просто чудовим.
Для приготування баранини з тархуном наріжте м'ясо, цибуля і зелень. Викладіть шарами в жаровню в наступному порядку - половина м'яса, цибуля, половина зеленого. Додати сіль, поперчіть. Потім м'ясо, що залишилося з аличею, ще трохи солі і перцю, зверху другу половину зелені. Додайте суміш спецій, порізаний гострий перець, часник і селера, влийте воду і доведіть до кипіння. Потім додайте вершкове масло, зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 3-3, 5 годин. Подавайте на стіл в гарячому вигляді. Смачного!
- Баранина - 1, 5 кілограма
- Цибуля - 4 штуки
- Зелена алича - 300 грам
- Тархуна (естрагон свіжий) - 40 грам
- Braai - 100 грам
- М'ята свіжа - 20 грам
- Стебло селери - 100 грам
- Петрушка - 100 грам
- Зелена цибуля - 150 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Вода - 0, 5 L
- Гілочка тімяьна - 2 штуки
- Гострий перець - 1 штука
- Голівка часнику - 1 штука
- Суміш приправ до м'яса - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
М'ясо крупно наріжте, половину викладіть на дно жаровні.
Засипте м'ясо порізаною цибулею.
Всю зелень, крім селери, подрібніть і половину висипте поверх лука. Додайте сіль і перець.
Потім викладіть м'ясо, що залишилося, аличу і знову трохи посоліть і поперчіть.
Засипте залишилася зеленню.
Додайте суміш спецій для м'яса, в яку входять - сумок, паприка, koriandr, кмин, шафран.
Також додайте порізаний гострий перець.
Додайте воду.
І крупно нарізані часник і стебло селери.
Доведіть до кипіння на сильному вогні, додайте вершкове масло і зменшіть вогонь до мінімуму. Тушіте 3-3, 5 годину.