Рецепт Баранина з бамі фото

Баранина з бамі
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Східна кухня , Турецька кухня
М'ясо , Овочі , Зелень , Фарш , Баранина , Цибуля
Дієтичне харчування
На обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Це ароматне і незвичайне для нас страву готують в країнах Близького Сходу - Єгипті, Туреччини, Сирії. Якщо ви любите готувати нові страви, використовуючи нові інгредієнти - приготуйте бами, буде смачно!

Опис приготування:

Цей овоч уже давно з'явився в наших магазинах, що це, хто люблять подорожувати країнами Близького Сходу і в Африку, напевно пробували різні страви з додаванням бамии. А з цього рецепта ви дізнаєтеся як приготувати бами - блюдо з бамии і баранячого або яловичого фаршу. Подають бами з рисом або просто з коржиками.

  • BAMI - 300-400 грам
  • Баранячий або яловичий фарш - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
  • Помідори - 3-4 штук
  • Зелень кінзи - 40-50 грам
  • Рослинна олія - 0, 5 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чилі - 0, 5-1 чайних ложки (за смаком)
  • Коріандр мелений - 1-2 чайних ложок
  • Куркума - 1/4 чайних ложки
  • Імбир натертий - 0, 5 чайних ложки
  • Часник подрібнений - 0, 5 чайних ложки
  • Перець халапеньо - 3-4 штук
б - фото крок 1
Наведемо в порядок бамию. Ретельно помиємо, обрізаємо кінчики і, якщо у вас велика бамия, наріжемо її на шматочки.
б - фото крок 2
Потім ретельно промиємо і відкинемо на друшляк, нехай висохне.
б - фото крок 3
Нагріваємо на сковороді рослинне масло і обсмажуємо бамию хвилин 10, не забуваємо перемішувати.
б - фото крок 4
Вибираємо обсмажену бамию зі сковороди, залишаючи рослинне масло.
б - фото крок 5
Ріпчасту цибулю чистимо, нарізаємо і відправляємо на сковороду. Обсмажуємо до легкого золотистого кольору.
б - фото крок 6
Подрібнюємо помідори і додаємо до цибулі. Доводимо до кипіння.
б - фото крок 7
Підготуємо спеції. Очистимо і подрібнити часник і імбир.
б - фото крок 8
Додамо спеції на сковороду до цибулі. Перемішуємо і обсмажуємо хвилину-півтори.
б - фото крок 9
Додаємо перець халапеньо і фарш. Перемішуємо, доводимо до кипіння, ще раз розмішати і накриваємо сковорідку кришкою. Готуємо на маленькому вогні хвилин 15.
б - фото крок 10
Потім кришку знімаємо, збільшуємо вогонь і даємо рідини випаруватися, а фаршу трохи підсмажитися.
б - фото крок 11
Додаємо дрібно нарізану зелень кінзи.
б - фото крок 12
І бамию. Перемішуємо і під кришкою на маленькому вогні готуємо ще хвилин 10.
б - фото крок 13
І ось наше блюдо готове!

Схожі рецепти