Баранина з бамі
(покроковий рецепт з фото)
Це ароматне і незвичайне для нас страву готують в країнах Близького Сходу - Єгипті, Туреччини, Сирії. Якщо ви любите готувати нові страви, використовуючи нові інгредієнти - приготуйте бами, буде смачно!
Цей овоч уже давно з'явився в наших магазинах, що це, хто люблять подорожувати країнами Близького Сходу і в Африку, напевно пробували різні страви з додаванням бамии. А з цього рецепта ви дізнаєтеся як приготувати бами - блюдо з бамии і баранячого або яловичого фаршу. Подають бами з рисом або просто з коржиками.
- BAMI - 300-400 грам
- Баранячий або яловичий фарш - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
- Помідори - 3-4 штук
- Зелень кінзи - 40-50 грам
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - 0, 5-1 чайних ложки (за смаком)
- Коріандр мелений - 1-2 чайних ложок
- Куркума - 1/4 чайних ложки
- Імбир натертий - 0, 5 чайних ложки
- Часник подрібнений - 0, 5 чайних ложки
- Перець халапеньо - 3-4 штук
Наведемо в порядок бамию. Ретельно помиємо, обрізаємо кінчики і, якщо у вас велика бамия, наріжемо її на шматочки.
Потім ретельно промиємо і відкинемо на друшляк, нехай висохне.
Нагріваємо на сковороді рослинне масло і обсмажуємо бамию хвилин 10, не забуваємо перемішувати.
Вибираємо обсмажену бамию зі сковороди, залишаючи рослинне масло.
Ріпчасту цибулю чистимо, нарізаємо і відправляємо на сковороду. Обсмажуємо до легкого золотистого кольору.
Подрібнюємо помідори і додаємо до цибулі. Доводимо до кипіння.
Підготуємо спеції. Очистимо і подрібнити часник і імбир.
Додамо спеції на сковороду до цибулі. Перемішуємо і обсмажуємо хвилину-півтори.
Додаємо перець халапеньо і фарш. Перемішуємо, доводимо до кипіння, ще раз розмішати і накриваємо сковорідку кришкою. Готуємо на маленькому вогні хвилин 15.
Потім кришку знімаємо, збільшуємо вогонь і даємо рідини випаруватися, а фаршу трохи підсмажитися.
Додаємо дрібно нарізану зелень кінзи.
І бамию. Перемішуємо і під кришкою на маленькому вогні готуємо ще хвилин 10.
І ось наше блюдо готове!