Баранина, фарширована травами
(покроковий рецепт з фото)
Мій чоловік любить фаршировані страви. Як дитина, він радіє, коли надрізає м'ясо, а всередині нього чекає сюрприз-начинка. Такі варіанти ефектно виглядають на святковому столі. Дивіться і вчіться!
Вам теж подобаються такі страви? Тоді обов'язково вивчіть, як приготувати баранину, фаршировану травами. Пряна суміш з кмином, цитрусовими і часником просочує м'ясо неймовірним ароматом і смаком. І вам не потрібно турбуватися про гарнір, оскільки головний інгредієнт запікається на подушці з овочів.
- Нога барана - 1, 5-2 кілограма (або ягняти)
- Кмин - 2 штуки (гілочка)
- Розмарин - 2 штуки (гілочка)
- Шавлія - 2 штуки (гілочка)
- Сіль - 1, 5 чайних ложки(0, 5 немає. L. Для баранини, 0, 5 немає. L. Для начинки, 0, 5 немає. L. Для овочів)
- Чорний мелений перець - За смаком
- Петрушка - 0, 5 пучка
- Часник - 10 зубчиків
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 6 Ст. Ложок(5 ст. Ложок в начинку, 1 ст. Ложки для овочів)
- Картопля - 5-8 штук (в залежності від розміру)
- Морква - 2-3 штук
- Селера - 2 штуки (стебло)
- Червоний ріпчаста цибуля - 1 штука
- Топінамбур - 200-300 грам
- Приправи - За смаком (для овочів)
М'ясо промийте та висушіть. Потім з нього зріжте зайвий жир. Потім натріть баранину сіллю і перцем. Зовнішню сторону покладіть вниз, надрізів м'ясо, щоб воно розкрилося.
Зробіть трав'яну начинку. Подрібніть в блендері петрушку, часник, шавлія, розмарин, сіль, кмин, перець, цедру і масло.
Далі змастіть отриманою зеленої пастою м'ясо. Залиште 1/3 частина на потім.
Потім м'ясо скрутіть і зав'яжіть його товстою ниткою по всій поверхні.
Частину, що залишилася трав'яну суміш втирайте в баранину з зовнішньої сторони. Залиште м'ясо маринуватися мінімум на 1 час.
Поки підготуйте овочі. Промийте і крупно наріжте все коренеплоди.
Викладіть овочі в форму для запікання. Додайте масло, сіль, перець, приправи і трави за смаком.
Зверху викладіть баранину. Запікайте блюдо при 220 градусах в духовці протягом 15 хвилин.
Потім зменшіть температуру до 160 градусів і запікайте страву ще 60-80 хвилин.
Дайте баранині після цього відпочити близько 20 хвилин. Подавайте блюдо, нарізавши шматочками. Смачного!