Рецепт Баранина, фарширована травами фото

Баранина, фарширована травами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо , Зелень , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви з начинкою
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Мій чоловік любить фаршировані страви. Як дитина, він радіє, коли надрізає м'ясо, а всередині нього чекає сюрприз-начинка. Такі варіанти ефектно виглядають на святковому столі. Дивіться і вчіться!

Опис приготування:

Вам теж подобаються такі страви? Тоді обов'язково вивчіть, як приготувати баранину, фаршировану травами. Пряна суміш з кмином, цитрусовими і часником просочує м'ясо неймовірним ароматом і смаком. І вам не потрібно турбуватися про гарнір, оскільки головний інгредієнт запікається на подушці з овочів.

  • Нога барана - 1, 5-2 кілограма (або ягняти)
  • Кмин - 2 штуки (гілочка)
  • Розмарин - 2 штуки (гілочка)
  • Шавлія - 2 штуки (гілочка)
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки(0, 5 немає. L. Для баранини, 0, 5 немає. L. Для начинки, 0, 5 немає. L. Для овочів)
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Петрушка - 0, 5 пучка
  • Часник - 10 зубчиків
  • Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
  • Оливкова олія - 6 Ст. Ложок(5 ст. Ложок в начинку, 1 ст. Ложки для овочів)
  • Картопля - 5-8 штук (в залежності від розміру)
  • Морква - 2-3 штук
  • Селера - 2 штуки (стебло)
  • Червоний ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Топінамбур - 200-300 грам
  • Приправи - За смаком (для овочів)
баранина, фарширована травами - фото крок 1
М'ясо промийте та висушіть. Потім з нього зріжте зайвий жир. Потім натріть баранину сіллю і перцем. Зовнішню сторону покладіть вниз, надрізів м'ясо, щоб воно розкрилося.
баранина, фарширована травами - фото крок 2
Зробіть трав'яну начинку. Подрібніть в блендері петрушку, часник, шавлія, розмарин, сіль, кмин, перець, цедру і масло.
баранина, фарширована травами - фото крок 3
Далі змастіть отриманою зеленої пастою м'ясо. Залиште 1/3 частина на потім.
баранина, фарширована травами - фото крок 4
Потім м'ясо скрутіть і зав'яжіть його товстою ниткою по всій поверхні.
баранина, фарширована травами - фото крок 5
Частину, що залишилася трав'яну суміш втирайте в баранину з зовнішньої сторони. Залиште м'ясо маринуватися мінімум на 1 час.
баранина, фарширована травами - фото крок 6
Поки підготуйте овочі. Промийте і крупно наріжте все коренеплоди.
баранина, фарширована травами - фото крок 7
Викладіть овочі в форму для запікання. Додайте масло, сіль, перець, приправи і трави за смаком.
баранина, фарширована травами - фото крок 8
Зверху викладіть баранину. Запікайте блюдо при 220 градусах в духовці протягом 15 хвилин.
баранина, фарширована травами - фото крок 9
Потім зменшіть температуру до 160 градусів і запікайте страву ще 60-80 хвилин.
баранина, фарширована травами - фото крок 10
Дайте баранині після цього відпочити близько 20 хвилин. Подавайте блюдо, нарізавши шматочками. Смачного!

Схожі рецепти