Рецепт Фокачча з прованськими травами фото

Фокачча з прованськими травами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок
Випічка , Фокачча
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Італійська випічка з французьким відтінком: фокаччею з прованськими травами. Таку фокаччу можна сміливо подавати замість хліба до супів, салат із сніданком. Буде дуже смачно.

Кількість порцій: 6
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Дріжджі сухі - 7 грам
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Мелений чорний перець - За смаком
  • Прованські трави - - За смаком
1
Беремо маленьку мисочку, перемішуємо в ній цукор і теплу воду, туди ж засипаємо сухі дріжджі. Ми залишаємо цю суміш на 10 хвилин при кімнатній температурі, вона почне пінитися.
2
Беремо ще одну миску, побільше, в неї засипаємо 3 склянки борошна, а також сіль і розчинені у воді з цукром дріжджі. Місимо з усього цього тісто протягом 5 хвилин спершу ложкою, потім пальцями, нарешті, руками. Коли тісто почне липнути до рук, додаємо туди борошно, що залишилося і месім тісто ще пару хвилин.
3
З отримав тесту формуємо колобок, накриваємо його рушником і залишаємо при кімнатній температурі на 2 годину.
4
Коли тісто підніметься і збільшиться в об'ємі приблизно вдвічі, розподіляємо його по формі для запікання, солимо, перчим, зверху посипаємо прованськими травами. Випікаємо близько 20 хвилин при 180 градусах, після чого витягаємо з духовки і ще кілька хвилин тримаємо під рушником.
От і все, фокаччею з прованськими травами готова!

Схожі рецепти