Круасани-рогалики з прованськими травами
(покроковий рецепт з фото)
Круасани можна спекти не тільки ванільно-солодкими, але і дуже ароматними, солоними. Додайте щіпку прованських трав, гірчиці - і отримаєте новий смак улюблених рогаликів!
Сьогодні ділюся з вами нової ідей, як приготувати круасани-рогалики з прованськими травами і гірчицею. Ароматна випічка нікого не залишить байдужим, такі рогалики відмінно підійдуть для перекусу (зробіть глибокий розріз, покладіть шматочок вершкового масла і шинки або сиру - і насолоджуйтеся! ), а можуть замінити хліб за обіднім столом. Пробуйте і діліться своїми враженнями та фотографіями, вони працюють!
- Гірчичний - За смаком (зерна)
- Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі швидкодіючі)
- Молоко - 2/3 склянки
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Вершкове масло - 20 грам
- Борошно пшеничне - 2-3 склянок
- Прованські трави - За смаком
- Яєчний жовток - 1 штука
- Рослинна олія - За смаком
Підготуйте продукти. Приступимо!
Розведіть дріжджі в невеликій кількості теплого молока, залиште на 5-7 хвилин.
Влийте тепле молоко (температура не більше 40 градусів, щоб не загинули дріжджі), вбийте яйце, додайте сіль і цукор. Перемішайте добре.
Всипати частинами борошно, замішуйте тісто.
В процесі замісу влийте розтоплене вершкове масло 20-25 г.
Добре вимішайте тісто, воно не липке, але м'яке і пластичне. Накрийте серветкою і приберіть в тепле місце на 1 час.
Коли тісто добре збільшиться в об'ємі, його потрібно осадити руками. Воно м'яке і тепле, повітряне.
Розділити тісто на частини, кожну скачайте в кульку. Кількість частин на ваш розсуд, від цього буде залежати тільки розмір круассана. Я розділила на 11.
Змастіть робочу поверхню рослинним маслом. Кожна кулька розкачайте так, щоб з одного боку був витягнутий край, а інший край розріжте, як на фото. Змастіть корж рослинним маслом з двох сторін, посипте прованськими травами з внутрішньої сторони.
Закрутіть рогалик. Це легко зробити так: двома руками візьміться за розрізані кінці, потягніть в різні боки трохи і почніть згортати круасан. Після просто зігніть його, надаючи потрібну форму. Така формування дозволить йому добре тримати форму.
На пергамент укладіть рогалики на відстані один від одного. Змастіть жовтком, посипте морською сіллю, прованськими травами, зернами гірчиці.
Випікайте при 250 градусах хвилин 15.
Пригощайтеся!