Рецепт Круасани-рогалики з прованськими травами фото

Круасани-рогалики з прованськими травами
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Тісто
На полуденок , На сніданок
Випічка , Круасани , Рогалики
Кількість порцій: 8-12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Круасани можна спекти не тільки ванільно-солодкими, але і дуже ароматними, солоними. Додайте щіпку прованських трав, гірчиці - і отримаєте новий смак улюблених рогаликів!

Опис приготування:

Сьогодні ділюся з вами нової ідей, як приготувати круасани-рогалики з прованськими травами і гірчицею. Ароматна випічка нікого не залишить байдужим, такі рогалики відмінно підійдуть для перекусу (зробіть глибокий розріз, покладіть шматочок вершкового масла і шинки або сиру - і насолоджуйтеся! ), а можуть замінити хліб за обіднім столом. Пробуйте і діліться своїми враженнями та фотографіями, вони працюють!

  • Гірчичний - За смаком (зерна)
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі швидкодіючі)
  • Молоко - 2/3 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Борошно пшеничне - 2-3 склянок
  • Прованські трави - За смаком
  • Яєчний жовток - 1 штука
  • Рослинна олія - За смаком
круасани-рогалики з прованськими травами - фото крок 1
Підготуйте продукти. Приступимо!
круасани-рогалики з прованськими травами - фото крок 2
Розведіть дріжджі в невеликій кількості теплого молока, залиште на 5-7 хвилин.
круасани-рогалики з прованськими травами - фото крок 3
Влийте тепле молоко (температура не більше 40 градусів, щоб не загинули дріжджі), вбийте яйце, додайте сіль і цукор. Перемішайте добре.
круасани-рогалики з прованськими травами - фото крок 4
Всипати частинами борошно, замішуйте тісто.
круасани-рогалики з прованськими травами - фото крок 5
В процесі замісу влийте розтоплене вершкове масло 20-25 г.
круасани-рогалики з прованськими травами - фото крок 6
Добре вимішайте тісто, воно не липке, але м'яке і пластичне. Накрийте серветкою і приберіть в тепле місце на 1 час.
круасани-рогалики з прованськими травами - фото крок 7
Коли тісто добре збільшиться в об'ємі, його потрібно осадити руками. Воно м'яке і тепле, повітряне.
круасани-рогалики з прованськими травами - фото крок 8
Розділити тісто на частини, кожну скачайте в кульку. Кількість частин на ваш розсуд, від цього буде залежати тільки розмір круассана. Я розділила на 11.
круасани-рогалики з прованськими травами - фото крок 9
Змастіть робочу поверхню рослинним маслом. Кожна кулька розкачайте так, щоб з одного боку був витягнутий край, а інший край розріжте, як на фото. Змастіть корж рослинним маслом з двох сторін, посипте прованськими травами з внутрішньої сторони.
круасани-рогалики з прованськими травами - фото крок 10
Закрутіть рогалик. Це легко зробити так: двома руками візьміться за розрізані кінці, потягніть в різні боки трохи і почніть згортати круасан. Після просто зігніть його, надаючи потрібну форму. Така формування дозволить йому добре тримати форму.
круасани-рогалики з прованськими травами - фото крок 11
На пергамент укладіть рогалики на відстані один від одного. Змастіть жовтком, посипте морською сіллю, прованськими травами, зернами гірчиці.
круасани-рогалики з прованськими травами - фото крок 12
Випікайте при 250 градусах хвилин 15.
круасани-рогалики з прованськими травами - фото крок 13
Пригощайтеся!

Схожі рецепти