Рецепт Ароматна аджика зі сливами і травами фото

Ароматна аджика зі сливами і травами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
Літні
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ця аджика не надто гостра, а пікантна з легкою кислинкою сливи. Готується дуже просто, не вимагає стерилізації і прекрасно зберігається до весни. Раджу зберегти рецепт в Вашу скарбничку заготовок!

Опис приготування:

Я готую аджику за цим рецептом вже не перший рік і кожен раз результат дуже подобається не тільки мені, але і багатьом моїм знайомим, друзям. Тому візьміть цей рецепт собі на озброєння і точно дотримуйтесь рецептуру.

  • Перець болгарський - 1 кілограм
  • Перець чилі - 4 штуки
  • Зливи - 1 Склянка
  • Часник - 12 зубчиків
  • Петрушка - 1 пучок
  • Оцет 9% - 50 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Помідори - 2, 5 кілограма
ароматна аджика зі сливами і травами - фото крок 1
1. Помідори наріжте часточками.
ароматна аджика зі сливами і травами - фото крок 2
2. У перцю видаліть плодоніжки. У солодкого перцю видаліть насіння.
ароматна аджика зі сливами і травами - фото крок 3
3. Подрібніть за допомогою блендера або пропустіть через м'ясорубку.
ароматна аджика зі сливами і травами - фото крок 4
4. Доведіть до кипіння, варіть близько 30 хвилин.
ароматна аджика зі сливами і травами - фото крок 5
5. У сливи видаліть кісточки.
ароматна аджика зі сливами і травами - фото крок 6
6. Подрібніть за допомогою блендера.
ароматна аджика зі сливами і травами - фото крок 7
7. Додайте сливове пюре в каструлю, посоліть і варіть ще хвилин 30 до легкого загустіння.
ароматна аджика зі сливами і травами - фото крок 8
8. Chesnok чистий, зелень помийте і обсушіть.
ароматна аджика зі сливами і травами - фото крок 9
9. Подрібніть за допомогою блендера і додайте в каструлю. Варіть ще хвилин 10.
ароматна аджика зі сливами і травами - фото крок 10
10. Додайте цукор, оцет, при необхідності сіль. Розкладіть в стерилізовані банки і закрийте простерилізованих кришками. Смачного!

Схожі рецепти