Рецепт Аджика з сливами на зиму фото

Аджика з сливами на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Фрукти , Болгарський перець , Слива
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Заготовки , Аджика
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Аджика - це соус, який найчастіше подається до м'яса. У нього зазвичай додають оцет і яскраві гострі спеції. Пропоную рецепт зі сливами: цікаво і смачно.

Опис приготування:

Зливи, цибуля і перець потрібно подрібнити в м'ясорубці. Потім отриману суміш потрібно варити 1 час, додавши сіль і цукор. Якщо хочете зберегти на зиму, розподіліть аджику по стерильним баночками і закатати кришками.

  • Зливи - 2 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Болгарський перець - 5 штук
  • Пекучий перець - 1 штука
  • Цукор, сіль - За смаком (близько 1 немає. Ложки солі і 2 ст. Л пісочний)
  • Оцет - 3 Ст. Ложки
  • Часник - 4 зубчики
аджика з сливами на зиму - фото крок 1
Зливи перебираємо, видаляємо з них кісточки.
аджика з сливами на зиму - фото крок 2
Болгарський перець очищаємо і нарізаємо невеликими шматками.
аджика з сливами на зиму - фото крок 3
Зливи, очищену цибулю, гострий пекучий перець, болгарський перець перекрутити через м'ясорубку двічі.
аджика з сливами на зиму - фото крок 4
Перекладіть масу в каструлю або таз. Варіть 1 час, помішуючи. Додайте сіль і цукор за смаком.
аджика з сливами на зиму - фото крок 5
Аджику можна залишити як є, а можна ще раз пюрировать в блендері. В самому кінці додайте часник і оцет. Розкладіть по стерильним банкам і закатати.

Схожі рецепти