Аджика з сливами на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Аджика - це соус, який найчастіше подається до м'яса. У нього зазвичай додають оцет і яскраві гострі спеції. Пропоную рецепт зі сливами: цікаво і смачно.
Зливи, цибуля і перець потрібно подрібнити в м'ясорубці. Потім отриману суміш потрібно варити 1 час, додавши сіль і цукор. Якщо хочете зберегти на зиму, розподіліть аджику по стерильним баночками і закатати кришками.
- Зливи - 2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Болгарський перець - 5 штук
- Пекучий перець - 1 штука
- Цукор, сіль - За смаком (близько 1 немає. Ложки солі і 2 ст. Л пісочний)
- Оцет - 3 Ст. Ложки
- Часник - 4 зубчики
Зливи перебираємо, видаляємо з них кісточки.
Болгарський перець очищаємо і нарізаємо невеликими шматками.
Зливи, очищену цибулю, гострий пекучий перець, болгарський перець перекрутити через м'ясорубку двічі.
Перекладіть масу в каструлю або таз. Варіть 1 час, помішуючи. Додайте сіль і цукор за смаком.
Аджику можна залишити як є, а можна ще раз пюрировать в блендері. В самому кінці додайте часник і оцет. Розкладіть по стерильним банкам і закатати.