Аджика з сливами
(покроковий рецепт з фото)
Цього року набрала багато сливи на дачі. Закатала і компот, і варення. Вирішила ще зробити оригінальну закуску. Читайте, як приготувати аджику зі сливами. Це дуже смачна і своєрідна закуска!
Аджика - прекрасна закуска, що прийшла до нас з Кавказу. Вона характерна своїми прянощами, спеціями і особливою гостротою. Горяни особливо люблять все гостреньке! Та й ми з вами, що вже там приховувати, теж любимо, щоб міцний було, до душі пробирало! звичайно, якщо гостре вам не можна (або ви його не любите), просто не кладіть чилі перець. Покладіть, наприклад, чорний або запашний горошком.
- Зливи - 4 кілограма
- Перець чилі - 100 грам
- Часник - 300 грам
- Томатна паста / помідори - За смаком
- Цукор - 2/3 склянки
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Зелень - За смаком
Ну що ж, у мене вийшло приблизно 4 кг. Слив. Тепер їх потрібно помити, потім дістаньте з них кісточки. Найкраще це робити вручну, якщо сливи м'які. Якщо жорсткі, то без ножа не обійтися.
Тепер підготуємо інші овочі. Помиємо чилі перчик, звільнити від его Стручков, а також від внутрішніх насіння. Потім почистимо часник. За бажанням його можна замінити луком або хріном. Ще нам знадобиться томатна паста. Підійдуть, звичайно ж, і свіжі помідори. Можна робити сливи з томатами в будь-яких пропорціях. Вони підкреслюють один одного.
Нам необхідна м'ясорубка або блендер для подальших дій. Закладаємо очищену сливу в м'ясорубку разом з шматочками перцю, часником і (по бажанню) помідорами. Я взяла томатну пасту. Змішуємо всі інгредієнти в каструлі, доводимо до кипіння. Потім кладемо сіль і цукор. Варимо на повільному вогні півтори години.
Для тих, хто хоче не просто поставити аджику в холодильник, але ще і зберегти її до наступного року, рекомендую все ж закатати її в банки. Їх обов'язково потрібно стерилізувати. Якщо ви просто готуєте на зиму, можна додати в аджику рослинного масла і поставити заготовочкі в прохолодне місце.
Перш ніж закочувати аджику, дайте їй охолонути. Банки стерилізуємо, як зазвичай: на паровій бані догори дном. Аджику можна їсти відразу після охолодження. Смачного!