Аджика з сливами і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Це дуже смачний вид аджики, і сьогодні я покажу, як приготувати таку закуску. Виходить дуже смачно. Можна їсти просто з хлібом.
Аджику роблять не тільки з помідорів, але і зі слив, перцю та інших видів овочів і фруктів. Вихід готової аджики становить 2 L.
- Слива - 1 кілограм
- Помідори - 5 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Болгарський перець - 5 штук
- Спеції до аджике - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2-3 чайних ложок
- Оцет - 100 мілілітрів
- Часник - 3 зубчики
Очистіть від кісточок сливу. Видаліть у перців серединку і хвостики.
Помідори потрібно розрізати навпіл і зрізом натерти на великій тертці. Так ви видалите шкірку і місце кріплення плодоніжки. Нам потрібна тільки м'якоть помідора.
Зливи, ріпчаста цибуля і обидва види перцю перекрутити в м'ясорубці. Масу перемішайте і поставте варитися на 30 хвилин. Помішуйте.
Коли аджика увариться на 50 %, додайте до неї цукор, сіль, оцет, видавіть часник через прес, додайте спеції до аджике. Все перемішайте. Дайте покипіти 2 хвилини, і вимикайте. Розкладіть по банках, закатати. Баночки потрібно стерилізувати, також можна розкласти просто в чисті, але тоді зберігати готову аджику в холодильнику.
Ось така аджика вийшла.