Аджика зі сливами
(покроковий рецепт з фото)
Ніколи не купуйте готову аджику в магазині, особливо таку, яка навіть і не виглядає правильно. Зазвичай вона занадто рідка, більше схожа на томатну пасту з ароматизаторами.
Найкраще зробити кавказьку приправу за класичним рецептом. Я розповім, як приготувати аджику традиційну. Вона робиться на основі помідорів і перців. Трохи оцту, часнику і правильна варіння - ось і весь секрет смачного соусу, придатного для багатьох страв. Любителі гострого оцінять цю аджику.
- Помідор - 2 кілограма
- Болгарський перець - 3 кілограма
- Перець чилі - 5 штук
- Часник - 150 грам
- Цукор - 0, 25 склянки
- Винний оцет - 100 мілілітрів
- Сіль - За смаком
Для початку візьміть помідори, помийте їх. Надрізавши і обдавши окропом, видаліть шкірку. Перекрутіть овоч в м'ясорубці, а далі доведіть суміш до кипіння і варіть на середньому вогні 10 хвилин.
Тепер помиті перці теж пропустіть через м'ясорубку, додавши до них часник. Всипте цукор, додайте сіль. Перемішайте, влийте масу в томатне пюре.
Всю суміш перемішайте, влийте в неї оцет. Варіть 10 хвилин на середньому вогні без кришки. Потім перелийте аджику в стерилізовані банки і щільно закривайте кришками. Як тільки приправа охолоне, її можна буде вживати.