Рецепт Аджика зі сливами фото

Аджика зі сливами
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Абхазька кухня
Овочі , Болгарський перець
Рецепти сироїдіння
На обід , На вечерю , На сніданок
Аджика
Кількість порцій: 20-22
Час приготування: 50 хв.

Ніколи не купуйте готову аджику в магазині, особливо таку, яка навіть і не виглядає правильно. Зазвичай вона занадто рідка, більше схожа на томатну пасту з ароматизаторами.

Опис приготування:

Найкраще зробити кавказьку приправу за класичним рецептом. Я розповім, як приготувати аджику традиційну. Вона робиться на основі помідорів і перців. Трохи оцту, часнику і правильна варіння - ось і весь секрет смачного соусу, придатного для багатьох страв. Любителі гострого оцінять цю аджику.

  • Помідор - 2 кілограма
  • Болгарський перець - 3 кілограма
  • Перець чилі - 5 штук
  • Часник - 150 грам
  • Цукор - 0, 25 склянки
  • Винний оцет - 100 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
аджика традиційна - фото крок 1
Для початку візьміть помідори, помийте їх. Надрізавши і обдавши окропом, видаліть шкірку. Перекрутіть овоч в м'ясорубці, а далі доведіть суміш до кипіння і варіть на середньому вогні 10 хвилин.
аджика традиційна - фото крок 2
Тепер помиті перці теж пропустіть через м'ясорубку, додавши до них часник. Всипте цукор, додайте сіль. Перемішайте, влийте масу в томатне пюре.
аджика традиційна - фото крок 3
Всю суміш перемішайте, влийте в неї оцет. Варіть 10 хвилин на середньому вогні без кришки. Потім перелийте аджику в стерилізовані банки і щільно закривайте кришками. Як тільки приправа охолоне, її можна буде вживати.

Схожі рецепти