Італійський хліб з травами
(покроковий рецепт з фото)
Любіть домашній хліб? Спробуйте приготувати його з іноземної рецептом. Читайте, як приготувати італійський хліб з травами. Домашня випічка завжди краще магазинної, перевірте це самі.
Смачний домашній хліб з присмаком прованських трав урізноманітнює ваш обід. У нього дуже приємний аромат і особливий смак. Дізнайтеся, як приготувати італійський хліб з травами.
- Вода - 300 мілілітрів
- Борошно - 500 грам
- Оливки - 1 штука (баночка)
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Дріжджі - 10 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Прованські трави - 1 Ст. Ложка
Ви вже напевно здогадалися, що наше приготування починається з тіста. Як і завжди, необхідно змішати дріжджі, воду, сіль і цукор. Ретельно перемішайте і залиште "зростати" на півтори години в теплому місці, накривши рушником.
Тепер починається найцікавіше, адже ми будемо додавати основну родзинку італійського хліба. Нарізаємо оливки невеликими кільцями і додаємо в наше тісто. Після цього вливаємо в тісто оливкова олія і, нарешті, додаємо прованські трави. Все ретельно змішуємо за допомогою міксера протягом 8 хвилин.
Переходимо до фінального етапу готування хліба - до випічки. Формуємо тісто в булочку, яку опускаємо в форму для випікання. Дивіться за тим, що б тісто займало 2/3 обсягу форми. Поставте форму в тепле місце, тісто має ще піднятися протягом 40-50 хвилин. Після цього відправляйте його пекти в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Як тільки хліб приготувався, вимикаємо духовку, але хліб залишаємо ще на 10 хвилин підходити в теплій духовий. Після цього хліб повністю готовий і насичений приємним ароматом трав. Смачного!