Рецепт Італійський хліб фокачча фото

Італійський хліб фокачча
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Роздільне харчування
На обід , На святковий стіл
Випічка , Хліб , Фокачча
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Приготуйте дуже смачний італійський хліб. На перший погляд, здається, що нічого незвичайного в ньому немає. Але яке"післясмак" !

Кількість порцій: 6-8
  • Борошно - 2 склянки
  • Тепла вода - 2/3 склянки
  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
  • Дріжджі, пачка - 1/3 штуки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Розмарин сушений - 1 Чайна ложка
  • Часник - 1 зубчик
  • Оливки чорні, жменю - 1 штука
  • Твердий сир - 70 грам
італійський хліб фокачча - фото крок 1
1. В окремий посуд просіяти борошно. Додати в неї цукор, сіль і дріжджі. Додати 2 столові ложки оливкової олії. Додати теплу воду і замісити тісто. Тісто для фокаччи схоже на тісто для піци. Залишити його в теплому місці на годину, поки воно не підніметься.
італійський хліб фокачча - фото крок 2
2. Оливки нарізати кільцями. Сир натерти на середній терці. Тепер приготуємо запашне масло. Часник дрібно подрібнити. В окрему миску налити 2 ложки оливкової олії, додати в нього часник і розмарин. Перетерти всю масу в ступці.
італійський хліб фокачча - фото крок 3
3. Змастити маслом форму для запікання і викласти на нього тісто. Розім'яти тісто по всій формі. Добре змастити тісто запашним маслом.
італійський хліб фокачча - фото крок 4
4. Викласти на тісто оливки і посипати тертим сиром. Розігріти духовку і поставити в неї форму з хлібом. Для 20 хвилин хліб повинен пропектися.

Схожі рецепти