Італійський хліб фокачча
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте дуже смачний італійський хліб. На перший погляд, здається, що нічого незвичайного в ньому немає. Але яке "післясмак"!
Кількість порцій: 6-8
- Борошно - 2 склянки
- Тепла вода - 2/3 склянки
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Дріжджі, пачка - 1/3 штуки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Розмарин сушений - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Оливки чорні, жменю - 1 штука
- Твердий сир - 70 грам
1. В окремий посуд просіяти борошно. Додати в неї цукор, сіль і дріжджі. Додати 2 столові ложки оливкової олії. Додати теплу воду і замісити тісто. Тісто для фокаччи схоже на тісто для піци. Залишити його в теплому місці на годину, поки воно не підніметься.
2. Оливки нарізати кільцями. Сир натерти на середній терці. Тепер приготуємо запашне масло. Часник дрібно подрібнити. В окрему миску налити 2 ложки оливкової олії, додати в нього часник і розмарин. Перетерти всю масу в ступці.
3. Змастити маслом форму для запікання і викласти на нього тісто. Розім'яти тісто по всій формі. Добре змастити тісто запашним маслом.
4. Викласти на тісто оливки і посипати тертим сиром. Розігріти духовку і поставити в неї форму з хлібом. Для 20 хвилин хліб повинен пропектися.