Рецепт Італійський хліб чіабатта фото

Італійський хліб чіабатта
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно
Роздільне харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 15 г. 0 хв.

Напевно, багато хто вже встигли полюбити ароматний і смачний хліб чіабатта. Пропоную вам дізнатися, як приготувати італійський хліб чіабатта в домашніх умовах. Це не складно, дивіться рецепт!

Опис приготування:

Дріжджовий італійський хліб можна пекти з додаванням різних продуктів. Дуже смачна чіабатта виходить з прованськими травами або просто свіжою зеленню. Іноді в неї можна додати сир або навіть цибулю з беконом. Я пропоную вам спробувати спочатку приготувати класичний італійський хліб чіабатта без добавок. Головний секрет - дати тісту настоятися і підійти як слід, тому запасіться терпінням.

  • Борошно - 400 грам
  • Вода - 330 мілілітрів
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Оливкова олія - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі сухі - 1 щіпка
італійський хліб чіабатта - фото крок 1
У теплу воду розведіть дріжджі, додайте трохи борошна, сіль. Потім поступово додайте все борошно і замісіть тісто. Тісто для чіабатти має бути рідкуватий. Тому не варто лякатися, що воно липне до рук або не сильно крутим виходить.
італійський хліб чіабатта - фото крок 2
Коли всі інгредієнти перемішалися, пропоную добре вимісити тісто руками.
Потім залиште його під рушником в кімнатній температурі годин на 10, в ідеалі - на ніч.
італійський хліб чіабатта - фото крок 3
Через 10 годин ви помітите, що тісто збільшилося в об'ємі.
італійський хліб чіабатта - фото крок 4
На поверхню викладіть харчову плівку, а щоб вона не елозіла, змочіть поверхню водою.
Саму плівку посипте борошном, тоді працювати з тестом будемо в рази зручніше.
італійський хліб чіабатта - фото крок 5
Буквально вилийте тісто на плівку.
італійський хліб чіабатта - фото крок 6
Хоча тісто здається рідким і м'яким, воно не втрачає форму і не розтікається.
італійський хліб чіабатта - фото крок 7
Присипте тісто борошном і сформуйте батон (або два, тоді вони будуть меншого розміру).
італійський хліб чіабатта - фото крок 8
Застеліть деко пергаментом і змастіть його оливковою олією. Перенесіть акуратно батон на деко, накрийте рушником і дайте ще підійти години 2.
Не лякайтесь, що тісто виглядає плоским, під час випічки воно підніметься.
італійський хліб чіабатта - фото крок 9
Випікайте чіабатту при 220 З 30-35 хвилин. Щоб хліб не підгорів, поставте на нижній рівень миску з водою.
італійський хліб чіабатта - фото крок 10
Готовому італійському хлібу чіабатта дайте охолонути, тоді він легше буде різатися.
італійський хліб чіабатта - фото крок 11
Ароматний і апетитний італійський хліб чіабатта можна подавати до будь-яких страв, та й сам по собі він дуже смачний!
Смачного!

Схожі рецепти