Італійський хліб чіабатта
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, багато хто вже встигли полюбити ароматний і смачний хліб чіабатта. Пропоную вам дізнатися, як приготувати італійський хліб чіабатта в домашніх умовах. Це не складно, дивіться рецепт!
Дріжджовий італійський хліб можна пекти з додаванням різних продуктів. Дуже смачна чіабатта виходить з прованськими травами або просто свіжою зеленню. Іноді в неї можна додати сир або навіть цибулю з беконом. Я пропоную вам спробувати спочатку приготувати класичний італійський хліб чіабатта без добавок. Головний секрет - дати тісту настоятися і підійти як слід, тому запасіться терпінням.
- Борошно - 400 грам
- Вода - 330 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 1 щіпка
У теплу воду розведіть дріжджі, додайте трохи борошна, сіль. Потім поступово додайте все борошно і замісіть тісто. Тісто для чіабатти має бути рідкуватий. Тому не варто лякатися, що воно липне до рук або не сильно крутим виходить.
Коли всі інгредієнти перемішалися, пропоную добре вимісити тісто руками.
Потім залиште його під рушником в кімнатній температурі годин на 10, в ідеалі - на ніч.
Потім залиште його під рушником в кімнатній температурі годин на 10, в ідеалі - на ніч.
Через 10 годин ви помітите, що тісто збільшилося в об'ємі.
На поверхню викладіть харчову плівку, а щоб вона не елозіла, змочіть поверхню водою.
Саму плівку посипте борошном, тоді працювати з тестом будемо в рази зручніше.
Саму плівку посипте борошном, тоді працювати з тестом будемо в рази зручніше.
Буквально вилийте тісто на плівку.
Хоча тісто здається рідким і м'яким, воно не втрачає форму і не розтікається.
Присипте тісто борошном і сформуйте батон (або два, тоді вони будуть меншого розміру).
Застеліть деко пергаментом і змастіть його оливковою олією. Перенесіть акуратно батон на деко, накрийте рушником і дайте ще підійти години 2.
Не лякайтесь, що тісто виглядає плоским, під час випічки воно підніметься.
Не лякайтесь, що тісто виглядає плоским, під час випічки воно підніметься.
Випікайте чіабатту при 220 З 30-35 хвилин. Щоб хліб не підгорів, поставте на нижній рівень миску з водою.
Готовому італійському хлібу чіабатта дайте охолонути, тоді він легше буде різатися.
Ароматний і апетитний італійський хліб чіабатта можна подавати до будь-яких страв, та й сам по собі він дуже смачний!
Смачного!
Смачного!