Хліб чіабатта в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Чіабатта - це італійський хліб, який готується без додавання масла. За структурою у нього великі отвори, а також хрустка скоринка. Розповідаю, як приготувати хліб чіабатта в хлібопічці.
Завдяки сучасним кухонним пристосуванням, наприклад, хлібопічці або мультиварці, можна зробити справжні делікатеси в домашніх умовах. Якщо раніше для випічки чіабатти потрібно було добряче постаратися, то зараз потрібно тільки закинути всі інгредієнти в хлібопічку і виставити потрібний режим.
- Борошно пшеничне - 240 грам
- Борошно житнє - 20 грам
- Вода - 225 мілілітрів
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 4 грами
- Сіль - 5 грам
- Оливкова олія - За смаком
1. Відміряють необхідну кількість всіх інгредієнтів, борошно просівають кілька разів, щоб консистенція хліба вийшла пухкою.
2. Оливкова олія використовую не для тесту, а змащую їм чашу хлібопічки. Воду нагріваю до 30 градусов и вливаю в чашу, кладу сіль, додаю пшеничне і житнє борошно, потім дріжджі.
3. Спеціальної програми в моїй машині немає, тому виставляю будь-яку з тривалим замісом і подальшої випічкою (у мене для французького хліба, що займає близько 4 годин). Після першої години відкриваю кришку і перевіряю консистенцію.
4. Закриваю кришку і готую до закінчення програми. Після закінчення відразу не відкриваю кришку, а вимикаю хлібопічку і залишаю хліб всередині на 30 хвилин, щоб він підсох. Дістаю хліб, остуджують на решітці і подаю до столу.