Рецепт Хліб чіабатта в хлібопічці фото

Хліб чіабатта в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Борошно
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 6
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Чіабатта - це італійський хліб, який готується без додавання масла. За структурою у нього великі отвори, а також хрустка скоринка. Розповідаю, як приготувати хліб чіабатта в хлібопічці.

Опис приготування:

Завдяки сучасним кухонним пристосуванням, наприклад, хлібопічці або мультиварці, можна зробити справжні делікатеси в домашніх умовах. Якщо раніше для випічки чіабатти потрібно було добряче постаратися, то зараз потрібно тільки закинути всі інгредієнти в хлібопічку і виставити потрібний режим.

  • Борошно пшеничне - 240 грам
  • Борошно житнє - 20 грам
  • Вода - 225 мілілітрів
  • Сухі швидкодіючі дріжджі - 4 грами
  • Сіль - 5 грам
  • Оливкова олія - За смаком
хліб чіабатта в хлібопічці - фото крок 1
1. Відміряють необхідну кількість всіх інгредієнтів, борошно просівають кілька разів, щоб консистенція хліба вийшла пухкою.
хліб чіабатта в хлібопічці - фото крок 2
2. Оливкова олія використовую не для тесту, а змащую їм чашу хлібопічки. Воду нагріваю до 30 градусов и вливаю в чашу, кладу сіль, додаю пшеничне і житнє борошно, потім дріжджі.
хліб чіабатта в хлібопічці - фото крок 3
3. Спеціальної програми в моїй машині немає, тому виставляю будь-яку з тривалим замісом і подальшої випічкою (у мене для французького хліба, що займає близько 4 годин). Після першої години відкриваю кришку і перевіряю консистенцію.
хліб чіабатта в хлібопічці - фото крок 4
4. Закриваю кришку і готую до закінчення програми. Після закінчення відразу не відкриваю кришку, а вимикаю хлібопічку і залишаю хліб всередині на 30 хвилин, щоб він підсох. Дістаю хліб, остуджують на решітці і подаю до столу.

Схожі рецепти