Хліб «Фокачча»
(покроковий рецепт з фото)
Фокачча - традиційний італійський дріжджовий хліб, який іноді порівнюють з піцою. Хліб "фокачча" виходить неймовірно смачним: хрусткий зовні і дуже м'який, ніжний всередині!
М'яка коржик з пшеничного борошна з оливковою олією і спеціями виходить м'якою, ароматної, з хрусткою скоринкою і повітряним м'якушкою. Такий хліб можна відламувати руками, його зручно брати з собою на пікнік або на роботу.
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Вода тепла - 2/3 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Розмарин - 1/2 чайних ложки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Борошно - 200 грам (приблизно)
1. У великій мисці розведіть дріжджі і цукор у теплій воді. Відставте на три хвилини.
2. В ту ж ємність з дріжджами додайте сіль, борошно і столову ложку масла. Змішайте тісто за допомогою міксера.
3. Замісити тісто, додайте до нього ще столову ложку масла і розімніть до еластичності.
4. Відставте тісто в теплому місці збільшуватися в розмірі на 1 час.
5. На деко покладіть тісто, полийте його ложкою оливкової олії.
6. Пальцями зробіть в тесті поглиблення.
7. Посипте заготовку розмарином. Залиште тісто в теплому місці ще на 45 хвилин, щоб воно відпочило.
8. Випікайте хліб в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин. Після приготування дайте хліба повністю охолонути. Приємного!