Рецепт Хліб «Фокачча» фото

Хліб «Фокачча»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На полуденок, На сніданок
Випічка, Хліб

Фокачча - традиційний італійський дріжджовий хліб, який іноді порівнюють з піцою. Хліб "фокачча" виходить неймовірно смачним: хрусткий зовні і дуже м'який, ніжний всередині!

М'яка коржик з пшеничного борошна з оливковою олією і спеціями виходить м'якою, ароматної, з хрусткою скоринкою і повітряним м'якушкою. Такий хліб можна відламувати руками, його зручно брати з собою на пікнік або на роботу.

  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Вода тепла - 2/3 склянки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Розмарин - 1/2 чайних ложки
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 200 грам (приблизно)
хліб
1. У великій мисці розведіть дріжджі і цукор у теплій воді. Відставте на три хвилини.
хліб
2. В ту ж ємність з дріжджами додайте сіль, борошно і столову ложку масла. Змішайте тісто за допомогою міксера.
хліб
3. Замісити тісто, додайте до нього ще столову ложку масла і розімніть до еластичності.
хліб
4. Відставте тісто в теплому місці збільшуватися в розмірі на 1 час.
хліб
5. На деко покладіть тісто, полийте його ложкою оливкової олії.
хліб
6. Пальцями зробіть в тесті поглиблення.
хліб
7. Посипте заготовку розмарином. Залиште тісто в теплому місці ще на 45 хвилин, щоб воно відпочило.
хліб
8. Випікайте хліб в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин. Після приготування дайте хліба повністю охолонути. Приємного!

Схожі рецепти