Баранина гарячого копчення
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас десь "завалялася" в господарстві коптильня, тоді вам сам Бог велів навчитися готувати баранину гарячого копчення в домашніх умовах! Зробити її можна і на звичайному грилі з кришкою.
Такий доступний і простий рецепт баранини гарячого копчення має вам сподобається! м'ясо (до речі, це як раз той випадок, коли баранину треба брати пожирніше) виходить дуже ніжним і насичений за смаком, та й запечений часник свою цікаву нотку вносить! словом, якщо у вас є коптильня або мангал з кришкою, обов'язково приготуйте це блюдо! А як зробити баранину гарячого копчення я вам зараз розповім!
- Баранина - 1, 5 кілограма
- Спеції - За смаком (підійде порошкова суміш з спецій: паприка, імбир, цибуля, часник, koriandr, мускатний, обкладинка, чилі)
- Масло оливкове - 0, 5 склянки
- Сіль - - За смаком
1. Баранину (плече) промиваємо, просочуємо насухо паперовими рушниками. Потім в мисочці готуємо суміш з спецій і оливкового масла. Змащуємо плече і відправляємо в харчовій плівці на пару годин в холодильник.
2. Тепер коптимо м'ясо. Дно коптильні застилає фольгою, розсипаємо вологі вільхові тирса. На середньому вогні під кришкою коптимо м'ясо 30 хвилин, потім кришку знімаємо і тримаємо ще 20 хвилин. Якщо готуєте на грилі, то на середньому вогні обсмажте м'ясо з усіх боків до формування щільної скоринки. Потім додайте дров, закрийте кришку мангала і коптити 4 години при температурі 150 градусів.
3. Баранина повинна відпочити перед подачею хоча б хвилин 20. Потім можна подавати. Смачного!