Рецепт Горбуша гарячого копчення фото

Горбуша гарячого копчення
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Копчена риба - ідеальна закуска до пива, і відмінне самостійне блюдо. Горбушу гарячого копчення дуже просто приготувати в домашніх умовах, в чому ви можете переконатися, ознайомившись з рецептом.

Опис приготування:

1. Горбушу промиваємо і розморожуємо.

2. Розморожену горбушу натираємо сумішшю солі і перцю, залишаємо на кілька годин. Якщо раптом буде виділятися занадто багато рідини, підвісьте рибу за хвіст над тазом.

3. Для копчення використовуйте тріски фруктових дерев або стружку вільхи.

4. Попередньо замочіть тріски у воді на 15 хвилин. Потім потрібно віджати воду і укласти тріски на дно коптильні, встановіть коптильню над гарячим вугіллям. Через 10 хвилин кладемо рибу на спеціальну решітку.

5. Риба коптиться приблизно 40 хвилин. Під час копчення розсуньте вугілля, щоб послабити жар. Рибу час від часу перевертаємо.

6. Готову горбушу витягаємо з коптильні, щоб вона провітрилася. Готова риба має красивий золотистий відтінок, м'якоть легко відділятися від кісток.

7. Зберігається копчена риба в холодильнику максимум 5 днів. Смачного!


  • Горбуші - 3-4 штук
  • Сіль - 4 Ст. Ложки
  • Перець - 2 чайних ложки
1. Горбушу промиваємо і розморожуємо.

2. Розморожену горбушу натираємо сумішшю солі і перцю, залишаємо на кілька годин. Якщо раптом буде виділятися занадто багато рідини, підвісьте рибу за хвіст над тазом.

3. Для копчення використовуйте тріски фруктових дерев або стружку вільхи.

4. Попередньо замочіть тріски у воді на 15 хвилин. Потім потрібно віджати воду і укласти тріски на дно коптильні, встановіть коптильню над гарячим вугіллям. Через 10 хвилин кладемо рибу на спеціальну решітку.

5. Риба коптиться приблизно 40 хвилин. Під час копчення розсуньте вугілля, щоб послабити жар. Рибу час від часу перевертаємо.

6. Готову горбушу витягаємо з коптильні, щоб вона провітрилася. Готова риба має красивий золотистий відтінок, м'якоть легко відділятися від кісток.

7. Зберігається копчена риба в холодильнику максимум 5 днів. Смачного!

Схожі рецепти