Рецепт Камбала гарячого копчення фото

Камбала гарячого копчення
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Риба та морепродукти , Борсатися
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На природу
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 15 г. 0 хв.

Якщо у вас є коптильня - ви запросто зможете самі закоптити рибку. Процес легкий і найголовніше - коптити будемо без будь-якої хімії.

Опис приготування:

Багато хто з нас любить копчену рибку і часто згадуємо ми камбалу, яку їли під час відпочинку на морі. Але риба, куплена в магазині іноді віддає такий"хімією" , що апетит відразу пропадає. Коптити рибу можна і самому - адже рецепт приготування камбали гарячого копчення дуже простий. Для цього вам потрібна буде коптильня, риба ну і стружки. І ще одна обов'язкова уязик - коптити треба на природі Розповідаю, як приготувати камбалу гарячого копчення.

1. Для копчення краще брати велику камбалу. Чистим камбалу, видаляємо нутрощі і голову.

2. Натираємо камбалу сіллю і зовні, і всередині. Укладаємо в герметичну ємність і залишаємо мінімум годин на 12, нехай Просолов.

3. Прибираємо з риби сіль. Можна промити - але в цьому випадку рибу доведеться підвісити, нехай просохне. А можна прибрати сіль з риби, просто протерши її. Після того, як риба підсохла, можна посипати її перцем і спеціями.

4. Коптити рибу найкраще на суміші вільхових стружок і стружок з плодових дерев. Насипаємо на дно коптильні стружки, можна злегка збризнути їх водою. На стружки ставимо піддон для збору жиру, а потім грати, на яку викладаємо підготовлену рибу. Грати краще змастити олією, щоб риба не прилипала. Закриваємо коптильню кришкою.

5. Ставимо коптильню на вогонь. Хвилин через 20-25 відкриваємо кришку коптильні, перевертаємо рибу і закриваємо кришку.

6. Ще через 30 хвилин риба готова, відкриваємо кришку і, якщо риба волога, а ви хочете сухіше - даємо їй підсохнути.

От і все, запрошую до столу:)

  • Борсатися - 1, 5 кілограма
  • Сіль - 3 Ст. Ложки (без гірки)
  • Спеції для риби - 0, 5 Ст. Ложки (без солі)
Багато хто з нас любить копчену рибку і часто згадуємо ми камбалу, яку їли під час відпочинку на морі. Але риба, куплена в магазині іноді віддає такий"хімією" , що апетит відразу пропадає. Коптити рибу можна і самому - адже рецепт приготування камбали гарячого копчення дуже простий. Для цього вам потрібна буде коптильня, риба ну і стружки. І ще одна обов'язкова уязик - коптити треба на природі Розповідаю, як приготувати камбалу гарячого копчення.

1. Для копчення краще брати велику камбалу. Чистим камбалу, видаляємо нутрощі і голову.

2. Натираємо камбалу сіллю і зовні, і всередині. Укладаємо в герметичну ємність і залишаємо мінімум годин на 12, нехай Просолов.

3. Прибираємо з риби сіль. Можна промити - але в цьому випадку рибу доведеться підвісити, нехай просохне. А можна прибрати сіль з риби, просто протерши її. Після того, як риба підсохла, можна посипати її перцем і спеціями.

4. Коптити рибу найкраще на суміші вільхових стружок і стружок з плодових дерев. Насипаємо на дно коптильні стружки, можна злегка збризнути їх водою. На стружки ставимо піддон для збору жиру, а потім грати, на яку викладаємо підготовлену рибу. Грати краще змастити олією, щоб риба не прилипала. Закриваємо коптильню кришкою.

5. Ставимо коптильню на вогонь. Хвилин через 20-25 відкриваємо кришку коптильні, перевертаємо рибу і закриваємо кришку.

6. Ще через 30 хвилин риба готова, відкриваємо кришку і, якщо риба волога, а ви хочете сухіше - даємо їй підсохнути.

От і все, запрошую до столу:)

Схожі рецепти