Камбала гарячого копчення
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є коптильня - ви запросто зможете самі закоптити рибку. Процес легкий і найголовніше - коптити будемо без будь-якої хімії.
Багато хто з нас любить копчену рибку і часто згадуємо ми камбалу, яку їли під час відпочинку на морі. Але риба, куплена в магазині іноді віддає такий "хімією", що апетит відразу пропадає. Коптити рибу можна і самому - адже рецепт приготування камбали гарячого копчення дуже простий. Для цього вам потрібна буде коптильня, риба ну і стружки. І ще одна обов'язкова уязик - коптити треба на природі Розповідаю, як приготувати камбалу гарячого копчення.
1. Для копчення краще брати велику камбалу. Чистим камбалу, видаляємо нутрощі і голову.
2. Натираємо камбалу сіллю і зовні, і всередині. Укладаємо в герметичну ємність і залишаємо мінімум годин на 12, нехай Просолов.
3. Прибираємо з риби сіль. Можна промити - але в цьому випадку рибу доведеться підвісити, нехай просохне. А можна прибрати сіль з риби, просто протерши її. Після того, як риба підсохла, можна посипати її перцем і спеціями.
4. Коптити рибу найкраще на суміші вільхових стружок і стружок з плодових дерев. Насипаємо на дно коптильні стружки, можна злегка збризнути їх водою. На стружки ставимо піддон для збору жиру, а потім грати, на яку викладаємо підготовлену рибу. Грати краще змастити олією, щоб риба не прилипала. Закриваємо коптильню кришкою.
5. Ставимо коптильню на вогонь. Хвилин через 20-25 відкриваємо кришку коптильні, перевертаємо рибу і закриваємо кришку.
6. Ще через 30 хвилин риба готова, відкриваємо кришку і, якщо риба волога, а ви хочете сухіше - даємо їй підсохнути.
От і все, запрошую до столу:)
- Борсатися - 1, 5 кілограма
- Сіль - 3 Ст. Ложки (без гірки)
- Спеції для риби - 0, 5 Ст. Ложки (без солі)
1. Для копчення краще брати велику камбалу. Чистим камбалу, видаляємо нутрощі і голову.
2. Натираємо камбалу сіллю і зовні, і всередині. Укладаємо в герметичну ємність і залишаємо мінімум годин на 12, нехай Просолов.
3. Прибираємо з риби сіль. Можна промити - але в цьому випадку рибу доведеться підвісити, нехай просохне. А можна прибрати сіль з риби, просто протерши її. Після того, як риба підсохла, можна посипати її перцем і спеціями.
4. Коптити рибу найкраще на суміші вільхових стружок і стружок з плодових дерев. Насипаємо на дно коптильні стружки, можна злегка збризнути їх водою. На стружки ставимо піддон для збору жиру, а потім грати, на яку викладаємо підготовлену рибу. Грати краще змастити олією, щоб риба не прилипала. Закриваємо коптильню кришкою.
5. Ставимо коптильню на вогонь. Хвилин через 20-25 відкриваємо кришку коптильні, перевертаємо рибу і закриваємо кришку.
6. Ще через 30 хвилин риба готова, відкриваємо кришку і, якщо риба волога, а ви хочете сухіше - даємо їй підсохнути.
От і все, запрошую до столу:)