Карась гарячого копчення
(покроковий рецепт з фото)
Купівельна копчена рибка навряд чи може зрівнятися з тією, яку зробиш своїми руками. Натуральна, приголомшливо ароматна і дійсно дуже смачна! Дуже рекомендую спробувати рецепт.
Пропоную вашій увазі абсолютно нескладний, але дуже класний варіант, як приготувати карася гарячого копчення. Цей рецепт чудово підійде для пікніка, так як рибу не потрібно попередньо просолювати. Така апетитна рибка точно не залишить вас байдужими. До того ж, карась хороший не тільки прямо з печі, але і на другий-третій день.
- Карась - 2 кілограма
- Сіль - 7 Ст. Ложок
- Вода - 800 мілілітрів
1. Рибку вимийте як слід під проточною водою. Можна її і не потрошити, щоб заощадити час. Для приготування розсолу з'єднайте сіль і воду, ретельно перемішайте, щоб сіль добре розчинилася. За допомогою шприца введіть розсіл в рибку, рівномірно розподіляючи.
2. Поки готуєте коптильню, рибка обсохнет. При необхідності протріть її паперовою серветкою.
3. А далі все дуже просто: викладіть рибку акуратно на решітку і накрийте кришку.
4. Найкраще томити карася при середній температурі, щоб він добре проготовілся. На це піде приблизно півтори години.
5. В кінці процесу краще відкрити акуратно кришку, щоб випустити зайву вологу і змастити рибку рослинним маслом. Тоді вона придбає незвичайний колір. Останні 15-20 хвилин температуру краще збільшити для більш апетитною скоринки.