Рецепт Хачапурі з сиром і сиром фото

Хачапурі з сиром і сиром
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 2
Час приготування: 55 хв.

Сьогодні для різноманітності я готувала грузинську кухню. Хачапурі в буквальному перекладі - хліб з сиром - спочатку готували з сиром, а тільки потім почали додавати різні види сиру.

Опис приготування:

Ось вам мій рецепт приготування хачапурі з сиром і сиром. Наповнення мого хачапурі - сир фета і сир, ці молочні продукти дуже добре підходять один одному. Ви можете використовувати будь-які сири, які вам подобаються. Я зробила дріжджове тісто, але є рецепти, де тісто готують на йогурті або соді.

  • Борошно - 250 грам
  • Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1/3 чайних ложки
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Сир - 100 грам
  • Фета - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Перець - За смаком
хачапурі з сиром і сиром - фото крок 1
Дріжджі залийте теплою водою, додайте цукор і дайте повністю розчинитися. Додайте в борошно сіль, масло і дріжджі, ретельно вимісити тісто. Сформуйте кулю, накрийте тканиною і залиште підніматися.
хачапурі з сиром і сиром - фото крок 2
Приготовим начинку. Змішайте сир з фетою. У сир додайте яйце і перець за смаком, ретельно перемішайте.
хачапурі з сиром і сиром - фото крок 3
Коли тісто трохи підросло, розділіть його на 2 частини. З кожного шматочка сформуйте круглу корж товщиною близько 1 см.
хачапурі з сиром і сиром - фото крок 4
У центр коржі покладіть начинку і скріпіть краю, утворюючи мішок. Потім трохи притисніть руками, формуючи хачапурі.
хачапурі з сиром і сиром - фото крок 5
Традиційні хачапурі смажаться на сухій сковороді і вже в готовому вигляді змащуються маслом, але я кладу трохи масла в сковороду і смажу на повільному вогні до золотистої скоринки. Подавайте хачапурі теплими!

Схожі рецепти