Хачапурі з сиром і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні для різноманітності я готувала грузинську кухню. Хачапурі в буквальному перекладі - хліб з сиром - спочатку готували з сиром, а тільки потім почали додавати різні види сиру.
Ось вам мій рецепт приготування хачапурі з сиром і сиром. Наповнення мого хачапурі - сир фета і сир, ці молочні продукти дуже добре підходять один одному. Ви можете використовувати будь-які сири, які вам подобаються. Я зробила дріжджове тісто, але є рецепти, де тісто готують на йогурті або соді.
- Борошно - 250 грам
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1/3 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Вода - 100 мілілітрів
- Сир - 100 грам
- Фета - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Перець - За смаком
Дріжджі залийте теплою водою, додайте цукор і дайте повністю розчинитися. Додайте в борошно сіль, масло і дріжджі, ретельно вимісити тісто. Сформуйте кулю, накрийте тканиною і залиште підніматися.
Приготовим начинку. Змішайте сир з фетою. У сир додайте яйце і перець за смаком, ретельно перемішайте.
Коли тісто трохи підросло, розділіть його на 2 частини. З кожного шматочка сформуйте круглу корж товщиною близько 1 см.
У центр коржі покладіть начинку і скріпіть краю, утворюючи мішок. Потім трохи притисніть руками, формуючи хачапурі.
Традиційні хачапурі смажаться на сухій сковороді і вже в готовому вигляді змащуються маслом, але я кладу трохи масла в сковороду і смажу на повільному вогні до золотистої скоринки. Подавайте хачапурі теплими!