Хачапурі з листкового тіста з сиром в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Чи знаєте ви, як приготувати хачапурі з листкового тіста з сиром в духовці? Все набагато простіше, ніж може здатися на перший погляд, ви можете використовувати будь-який сир за смаком (вершковий або солоний).
Домашні хачапурі з хрусткого тіста з сиром - це неймовірно смачна випічка. Ви можете їсти їх з чаєм або замість хліба подати. Таку випічку можна взяти з собою в якості перекусу. Листкове тісто у мене покупне, але його можна зробити самостійно (тоді процес приготування займе більше часу).
- Моцарелла - 225 грам
- Фета - 225 грам
- Яйця - 2 штуки
- Кріп - 1 пучок
- Листкове тісто - 2 штуки (лист)
- Вода - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
1
У миску викладіть моцарелу, фета, додайте подрібнений кріп, вбийте одне куряче яйце, сіль і poperčite, гарненько все перемішайте.
2
Викладіть на пергамент один лист листкового тіста і розкачати його в тонкий пласт розміром близько 30 сантиметрів.
3
Викладіть на тісто сирну начинку, залишаючи з кожного краю по 1-2 см. У миску вбийте залишився яйце і змастіть краю.
4
Розкладіть пергамент і розкачайте другий лист тіста (таким же розміром). Викладіть його на сирну начинку. До яйцю додайте воду і розмішайте, змастіть масою верхівку.
5
Краї притисніть виделкою. Надішліть пиріг на півгодини в холодильник.
6
Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 30 хвилин.
7
Дістаньте хачапурі і трохи остудіть протягом 5-7 хвилин, потім розріжте шматочками і подавайте до столу.