Рецепт Хачапурі з готового листкового тіста фото

Хачапурі з готового листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Листкове тісто , Бринза
На обід , На полуденок , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 8
Час приготування: 40 хв.

Єдиного рецепту хачапурі не існує, як і однакової форми для цієї коржі. Хочу познайомити вас з ще однієї простої формуванням. Дивіться, як приготувати хачапурі з готового листкового тіста.

Опис приготування:

Хачапурі - блюдо грузинської кухні, походить від слів «хачо» (сир) і "сигари" (хліб).

Розповім, як легко і швидко приготувати хачапурі з готового листкового тіста. Начинка як би карбується і розчиняється в тесті, і воно виходить з сирно-вершковим смаком. Сир можна використовувати на свій смак.


  • Тісто листкове бездріжджове - 500 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Добре - 200 грам
  • Бринза - 50 грам
хачапурі з готового листкового тіста - фото крок 1
Разморозьте тісто, сир натріть на крупній тертці.
хачапурі з готового листкового тіста - фото крок 2
Відокремте жовток від білка.
хачапурі з готового листкового тіста - фото крок 3
Розкачайте тісто в квадрат, розріжте його на 8 квадратиків і змастіть білком за допомогою пензлика.
хачапурі з готового листкового тіста - фото крок 4
На кожен квадратик викладіть начинку з сиру. Можна в начинку додати 1 яйце і вершкове масло, але для нас це занадто жирно виходить. Тому я обмежуюся лише сиром. За бажанням можу змінювати вид сиру.
хачапурі з готового листкового тіста - фото крок 5
Защипніть тісто так, як показано на фото. На цьому вже можна зупиниться, змастити верх хачапурі жовтком і випікати в духовці. Але мені подобається ще одна їх формування.
хачапурі з готового листкового тіста - фото крок 6
Запечатані хачапурі розкачайте качалкою в квадрат, сир при цьому карбується в тісто. Защипніть краю в середину хачапурі, змащуючи кожен куточок білком.
хачапурі з готового листкового тіста - фото крок 7
Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть хачапурі на деко з пергаментом або силіконовим килимком. Змастіть верх хачапурі жовтком. Випікайте в розігрітій духовці до рум'яної близько 25-30 хвилин.
хачапурі з готового листкового тіста - фото крок 8
Подавайте гарячими. Дуже смачно з чашкою кави. Смачного!

Схожі рецепти