Хачапурі з готового листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Єдиного рецепту хачапурі не існує, як і однакової форми для цієї коржі. Хочу познайомити вас з ще однієї простої формуванням. Дивіться, як приготувати хачапурі з готового листкового тіста.
Хачапурі - блюдо грузинської кухні, походить від слів «хачо» (сир) і "сигари" (хліб).
Розповім, як легко і швидко приготувати хачапурі з готового листкового тіста. Начинка як би карбується і розчиняється в тесті, і воно виходить з сирно-вершковим смаком. Сир можна використовувати на свій смак.
- Тісто листкове бездріжджове - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Добре - 200 грам
- Бринза - 50 грам
Разморозьте тісто, сир натріть на крупній тертці.
Відокремте жовток від білка.
Розкачайте тісто в квадрат, розріжте його на 8 квадратиків і змастіть білком за допомогою пензлика.
На кожен квадратик викладіть начинку з сиру. Можна в начинку додати 1 яйце і вершкове масло, але для нас це занадто жирно виходить. Тому я обмежуюся лише сиром. За бажанням можу змінювати вид сиру.
Защипніть тісто так, як показано на фото. На цьому вже можна зупиниться, змастити верх хачапурі жовтком і випікати в духовці. Але мені подобається ще одна їх формування.
Запечатані хачапурі розкачайте качалкою в квадрат, сир при цьому карбується в тісто. Защипніть краю в середину хачапурі, змащуючи кожен куточок білком.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть хачапурі на деко з пергаментом або силіконовим килимком. Змастіть верх хачапурі жовтком. Випікайте в розігрітій духовці до рум'яної близько 25-30 хвилин.
Подавайте гарячими. Дуже смачно з чашкою кави. Смачного!