Лінивий «Наполеон» з готового листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
У сучасному ритмі життя набирають популярність рецепти, які вимагають мінімальної витрати часу. Для їх приготування дуже добре підходять напівфабрикати. У пропонованому рецепті, готове тісто.
Один з нюансів торта - це не скупитися на крем. Чим більше ви його промажете, тим соковитіше він вийде. В іншому рецепт простий і підходить для початківців господарок.
- Листкове тісто - 900 грам (бездрожжевое)
- Згущене молоко - 1 банку
- Крем - 550 грам(20% жирності)
- Цедра лимону - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти. Тісто розморозити заздалегідь.
Якщо у вас тісто складається з квадратних заготовок, то їх не розплющуючи, пергаментний, перекладіть на деко, злегка наколи виделкою. Якщо у вас тісто рулоном, розкрутіть рулон, розріжте його навпіл і викладіть також на деко, зробіть проколи вилкою. Поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.
Готові коржі охолодіть і після зніміть пергамент.
Зробіть крем. Змішайте сметану зі згущеним молоком і цедрою лимона.
Зберіть торт. Візьміть охолоджений корж, зніміть трохи тесту і відкладіть.
Корж промажьте кремом.
Повторіть маніпуляцію з коржем і накрийте корж з кремом. Подібним чином зберіть весь торт.
Коли змажете останній, верхній корж, залиште трохи крему, в нього покладіть 1/2 кількості тіста, яке зняли з коржів. Отриману масу викладіть поверх торта.
Прикрийте верхній шар торта харчовою плівкою і поставте гніт. Залиште в такому вигляді на 30-60 хвилин.
Час, що залишився тісто подрібніть в блендері, в крихту.
Після закінчення часу обсипте торт крихтою. При бажанні можна охолодити.
Смачного!