Лінивий «Наполеон» з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 5 г. 0 хв.
Найпростіший спосіб приготувати торт"Наполеон" - з готового листкового тіста, яке можна придбати в будь-якому супермаркеті. Рецепт десерту дуже простий. Беріть на замітку!
Опис приготування:
Барвистий і апетитний торт ви зможете приготувати без особливих зусиль на своїй кухні і порадувати рідних на сніданок або на десерт, подаючи його з гарячим чаєм або кавою. Ласощі буде актуально для будь-якої знаменної дати, наприклад, до дня народження або заручини.
- Листкове тісто - 750 грам
- Цукор - 100 грам
- Молоко - 1, 5 склянки
- Борошно - 5 Ст. Ложок (без гірки)
- Ароматизатор ванільний - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Листкове тісто злегка розморозити і викладіть на деко. Розігрійте духовку до 200 градусів і запечіть листи тесту до рум'яності приблизно 20 хвилин.
Потім вийміть їх з духовки і дайте охолонути близько 10 хвилин.
Якщо хочете приготувати високий торт, то розріжте кожен запечений аркуш навпіл. Рум'яної скоринки здрейфите в миску - вона стане в нагоді для посипання десерту.
У ковші або сотейнику з'єднайте цукор, пшеничне борошно вищого сорту, ванільний ароматизатор, сіль.
Влийте холодне молоко будь-якої жирності і ретельно все збийте, щоб не утворилися грудочки. Молоко вливайте охолоджене, так як в гарячої рідини борошно запарюється і відразу ж утворюються грудочки. Якщо ж не подобаються додавати в крем борошно, то замініть її кукурудзяним крохмалем в такій же пропорції.
Помістіть ємність на плиту, включаючи мінімальний нагрів. Доведіть вміст ємності до кипіння і млоїте до потрібної густоти, помішуючи віночком або лопаткою.
У готовий крем умішайте вершкове масло, перемістіть його в глибоку ємність і накрийте харчовою плівкою стик в стик, щоб не утворилася плівка на його поверхні. Надішліть крем в холодильник на 1-2 години для охолодження.
Після того, як крем охолоне, розділіть кожну частину тесту на кілька частин і промажте кожну з них, збираючи торт.
Таким чином зберіть весь торт.
Подрібніть рум'яні частини в крихту, залишилися в іншій ємності.
Присипте торт зверху і з боків. Надішліть його в холодильник на 3-5 годин для просочування.
Через зазначений час прикрасьте десерт за смаком і подайте до столу з гарячими напоями.