Лінивий «Наполеон» з вушок
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите торти з кремом, але вам не подобається, що готуються вони занадто довго? тоді дізнайтеся, як приготувати ледачий "наполеон" з вушок, він практично не відрізняється від класичного!
Чим вище і вже буде ваша форма, тим вище вийде тортик.
Зверху торт можна прикрасити залишками печива або ж тертим шоколадом.
Після того, як торт простояв кілька годин у холодильнику і просочився, перед подачею його краще дістати і витримати хоча б півгодини при кімнатній температурі. Так торт буде легше нарізатися, а його консистенція вийде ніжніше.
- Печиво листкове "вушка" - 1 кілограм
- Молоко - 1 літр
- Цукровий пісок - 200 грам
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 200 грам
- Ванілін - За смаком
Для початку потрібно збити яйця з борошном. Борошно краще просіяти, а потім збити виделкою або блендром. Це потрібно для того, щоб прибрати грудочки. Зачекайте, поки піна від збивання НЕ осяде.
Літр молока вилийте в каструльку і поставте на середній вогонь. Туди ж всипте цукор, нагрейте молоко, але не доводьте його до кипіння. Потім до молока влийте яйця з борошном, постійно помішуючи. Якщо будуть залишатися грудочки, не звертайте уваги, пізніше вони зникнуть.
Коли молочна маса охолоне, додайте туди м'яке вершкове масло і збийте все блендером. Повинен вийти однорідний гладкий крем. За бажанням можете поставити його в холодильник на 10-15 хвилин, щоб він трохи загус перед формуванням торта.
Тепер в цей крем починайте занурювати вушка. Укладайте їх на дно вузької форми. Шар за шаром викладайте вушка. Якщо в кінці станеться крем, то зверху вилийте його на торт. Форму поставте в холодильник на 2-3 годину. Коли торт просочиться, він готовий.