Хачапурі з сиром з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Xacapuri - традиційний грузинський пиріжок з сиром. Я пропоную трохи відійти від традицій і приготувати хачапурі з листкового тіста. Вийде набагато простіше, до того ж, як на мене, навіть смачніше.
Традиційно хачапурі з сиром готується з прісного тіста, при чому сиру завжди приблизно вдвічі більше, ніж самого тіста. Іноді також додають яйце, цибуля та інші інгредієнти. Форма хачапурі може бути будь-який, все залежить від розміру сковороди, в якій їх готують. Якщо хачапурі готують в печі або в духовці, то часто вони мають прямокутну або трикутну форму. Я розповім, як приготувати хачапурі з сиром з листкового тіста в формі трикутників. Пиріжки вийдуть дуже апетитними і ще смачнішими.
- Тісто листкове бездріжджове - 350 грам
- Сир твердий - 120 грам
- Куряче яйце - 1 штука
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Сир натріть на тертці. В ідеалі для приготування хачапурі використовується сир сулугуні, але можете взяти інший солоний сир.
Тісто злегка розморозити, щоб при згинанні воно не лама. Поріжте тісто на квадрати приблизно 10 з 10 см.
На кожен квадрат покладіть сир.
З'єднайте протилежні краю, защіпніте їх так, щоб в результаті вийшов трикутник.
Запікайте хачапурі в розігрітій духовці 20 хвилин. Подавайте гарячими.