Рецепт Хачапурі з сиром з листкового тіста фото

Хачапурі з сиром з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На полуденок , На швидку руку , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Xacapuri - традиційний грузинський пиріжок з сиром. Я пропоную трохи відійти від традицій і приготувати хачапурі з листкового тіста. Вийде набагато простіше, до того ж, як на мене, навіть смачніше.

Опис приготування:

Традиційно хачапурі з сиром готується з прісного тіста, при чому сиру завжди приблизно вдвічі більше, ніж самого тіста. Іноді також додають яйце, цибуля та інші інгредієнти. Форма хачапурі може бути будь-який, все залежить від розміру сковороди, в якій їх готують. Якщо хачапурі готують в печі або в духовці, то часто вони мають прямокутну або трикутну форму. Я розповім, як приготувати хачапурі з сиром з листкового тіста в формі трикутників. Пиріжки вийдуть дуже апетитними і ще смачнішими.

  • Тісто листкове бездріжджове - 350 грам
  • Сир твердий - 120 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
хачапурі з сиром з листкового тіста - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
хачапурі з сиром з листкового тіста - фото крок 2
Сир натріть на тертці. В ідеалі для приготування хачапурі використовується сир сулугуні, але можете взяти інший солоний сир.
хачапурі з сиром з листкового тіста - фото крок 3
Тісто злегка розморозити, щоб при згинанні воно не лама. Поріжте тісто на квадрати приблизно 10 з 10 см.
хачапурі з сиром з листкового тіста - фото крок 4
На кожен квадрат покладіть сир.
хачапурі з сиром з листкового тіста - фото крок 5
З'єднайте протилежні краю, защіпніте їх так, щоб в результаті вийшов трикутник.
хачапурі з сиром з листкового тіста - фото крок 6
Запікайте хачапурі в розігрітій духовці 20 хвилин. Подавайте гарячими.

Схожі рецепти