Хачапурі з дріжджового листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Хачапурі - грузинське національне блюдо, є пиріжок або коржик з тіста з сирною начинкою всередині. Для приготування хачапурі використовують листкове бездріжджове або дріжджове тісто.
Приготування домашнього хачапурі з дріжджового листкового тіста не займе у вас багато часу. Такі хачапурі готуються дуже легко. Ми витрачаємо свій дорогоцінний час лише на формування самого виробу.
Сучасна харчова промисловість зараз намагається догодити господаркам, і в магазинах є більша безліч листкового тіста на ваш вибір і за зручною для вас ціною. Так що дивіться, як приготувати хачапурі з дріжджового листкового тіста - і вперед!
- Листкове тісто - 500 грам (готове)
- Сир твердий - 500 грам
- Петрушка, кріп - 1 пучок
- Яйце - 1 штука
- Кунжут - За смаком
Для приготування хачапурі з дріжджового листкового тіста потрібно взяти листочок листкового тіста. Дайте йому розморозитися при кімнатній температурі. Присипте стіл борошном, розкачайте лист в пласт. Використовуйте борошно, щоб качалка НЕ "хапала" на себе тісто.
Розділіть тісто на кілька частин, розрізавши його на рівні квадрати або прямокутники.
Натріть на крупній тертці твердий сир. В якості начинки для хачапурі можна використовувати звичний твердий сир типу Російського. Можна взяти Адигейський або Сулугуні.
На шматочки тіста викладіть натертий сир. Злегка його присолите (за потреби) і поперчіть. Подрібніть зелень, додайте її до сиру.
Поверніть тісто з начинкою конвертиком. Закріпіть щільно краю, інакше при запіканні через що залишилися отвори витече сир. Тому все добре защіпніте. Вставте Анти. Змастіть збитим яйцем, посипте кунжутом. Кунжут використовувати не обов'язково.
Випікайте підготовлені хачапурі в гарячій духовці при 200 градусах, час випікання 20 - хвилин.