Рецепт Хачапурі з дріжджового листкового тіста фото

Хачапурі з дріжджового листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир
На обід , На полуденок , На швидку руку
Випічка
Кількість порцій: 10
Час приготування: 30 хв.

Хачапурі - грузинське національне блюдо, є пиріжок або коржик з тіста з сирною начинкою всередині. Для приготування хачапурі використовують листкове бездріжджове або дріжджове тісто.

Опис приготування:

Приготування домашнього хачапурі з дріжджового листкового тіста не займе у вас багато часу. Такі хачапурі готуються дуже легко. Ми витрачаємо свій дорогоцінний час лише на формування самого виробу.

Сучасна харчова промисловість зараз намагається догодити господаркам, і в магазинах є більша безліч листкового тіста на ваш вибір і за зручною для вас ціною. Так що дивіться, як приготувати хачапурі з дріжджового листкового тіста - і вперед!

  • Листкове тісто - 500 грам (готове)
  • Сир твердий - 500 грам
  • Петрушка, кріп - 1 пучок
  • Яйце - 1 штука
  • Кунжут - За смаком
хачапурі з дріжджового листкового тіста - фото крок 1
Для приготування хачапурі з дріжджового листкового тіста потрібно взяти листочок листкового тіста. Дайте йому розморозитися при кімнатній температурі. Присипте стіл борошном, розкачайте лист в пласт. Використовуйте борошно, щоб качалка НЕ ​​"хапала" на себе тісто.
хачапурі з дріжджового листкового тіста - фото крок 2
Розділіть тісто на кілька частин, розрізавши його на рівні квадрати або прямокутники.
хачапурі з дріжджового листкового тіста - фото крок 3
Натріть на крупній тертці твердий сир. В якості начинки для хачапурі можна використовувати звичний твердий сир типу Російського. Можна взяти Адигейський або Сулугуні.
хачапурі з дріжджового листкового тіста - фото крок 4
На шматочки тіста викладіть натертий сир. Злегка його присолите (за потреби) і поперчіть. Подрібніть зелень, додайте її до сиру.
хачапурі з дріжджового листкового тіста - фото крок 5
Поверніть тісто з начинкою конвертиком. Закріпіть щільно краю, інакше при запіканні через що залишилися отвори витече сир. Тому все добре защіпніте. Вставте Анти. Змастіть збитим яйцем, посипте кунжутом. Кунжут використовувати не обов'язково.
хачапурі з дріжджового листкового тіста - фото крок 6
Випікайте підготовлені хачапурі в гарячій духовці при 200 градусах, час випікання 20 - хвилин.

Схожі рецепти