Рецепт Хачапурі з листкового дріжджового тіста фото

Хачапурі з листкового дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Дріжджове тісто, Листкове тісто
На полуденок, На сніданок
Випічка

Хочу поділитися неймовірно смачним рецептом, як приготувати хачапурі з листкового дріжджового тіста, які вже давно стали улюбленими ласощами не тільки в Грузії, але і в нашій країні.

Є багато варіантів випічки хачапурі: з різних видів тіста, з різними начинками (хоча традиційної вважається начинка з сиру і яйця), наприклад, з картоплі, м'яса, овочів. Використовую вже готове слоено-дріжджове тісто, мені подобається його текстура. Можна, можливо, звичайно, приготувати тісто самостійно, але у мене не було занадто багато часу. Результат вам дуже сподобається, обіцяю.

  • Листково-дріжджове тісто - 250 грам
  • Добре - 250 грам
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 1 Ст. Ложка
хачапурі з листкового дріжджового тіста - фото крок 1
1. Тісто відразу відставляю в сторону, щоб підійшло. Подрібнюю на крупній тертці сулугуні.
хачапурі з листкового дріжджового тіста - фото крок 2
2. Яйце розбиваю в миску, збиваю його і половину виливаю в сир.
хачапурі з листкового дріжджового тіста - фото крок 3
3. Додаю також столову ложку звичайної пшеничної муки, ложку води і солю.
хачапурі з листкового дріжджового тіста - фото крок 4
4. Мнеться начинку руками, а не виделкою, тому що тільки так можна добре її розім'яти.
хачапурі з листкового дріжджового тіста - фото крок 5
5. Роблю корж з сиру і залишаю в мисці.
хачапурі з листкового дріжджового тіста - фото крок 6
6. Тісто розминаю в руках, потім викладаю його на поверхню, присипану борошном. Розкочую його в пласт.
хачапурі з листкового дріжджового тіста - фото крок 7
7. По центру викладаю зім'ятий куля сирної начинки.
хачапурі з листкового дріжджового тіста - фото крок 8
8. Збираю краю тесту до центру, по виду нагадує велику хінкалі.
хачапурі з листкового дріжджового тіста - фото крок 9
9. Перевертаю лепеху зліпленої стороною до столу, потім розкочують в пласт і по центру роблю невеликий отвір, щоб випічка дихала.
хачапурі з листкового дріжджового тіста - фото крок 10
10. Пергаментом застилаю деко і перекладаю корж, змащую її половиною яйця.
хачапурі з листкового дріжджового тіста - фото крок 11
11. Відправляю в розігрітий до 220-240 градусів духовку на 15-25 хвилин, в залежності від духовки. Через покладений час дістаю хачапурі і змащую вершковим маслом, подаю обов'язково гарячим, щоб сир тягнувся.

Схожі рецепти