Хачапурі з листкового дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися неймовірно смачним рецептом, як приготувати хачапурі з листкового дріжджового тіста, які вже давно стали улюбленими ласощами не тільки в Грузії, але і в нашій країні.
Є багато варіантів випічки хачапурі: з різних видів тіста, з різними начинками (хоча традиційної вважається начинка з сиру і яйця), наприклад, з картоплі, м'яса, овочів. Використовую вже готове слоено-дріжджове тісто, мені подобається його текстура. Можна, можливо, звичайно, приготувати тісто самостійно, але у мене не було занадто багато часу. Результат вам дуже сподобається, обіцяю.
- Листково-дріжджове тісто - 250 грам
- Добре - 250 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1 Ст. Ложка
1. Тісто відразу відставляю в сторону, щоб підійшло. Подрібнюю на крупній тертці сулугуні.
2. Яйце розбиваю в миску, збиваю його і половину виливаю в сир.
3. Додаю також столову ложку звичайної пшеничної муки, ложку води і солю.
4. Мнеться начинку руками, а не виделкою, тому що тільки так можна добре її розім'яти.
5. Роблю корж з сиру і залишаю в мисці.
6. Тісто розминаю в руках, потім викладаю його на поверхню, присипану борошном. Розкочую його в пласт.
7. По центру викладаю зім'ятий куля сирної начинки.
8. Збираю краю тесту до центру, по виду нагадує велику хінкалі.
9. Перевертаю лепеху зліпленої стороною до столу, потім розкочують в пласт і по центру роблю невеликий отвір, щоб випічка дихала.
10. Пергаментом застилаю деко і перекладаю корж, змащую її половиною яйця.
11. Відправляю в розігрітий до 220-240 градусів духовку на 15-25 хвилин, в залежності від духовки. Через покладений час дістаю хачапурі і змащую вершковим маслом, подаю обов'язково гарячим, щоб сир тягнувся.