Хачапурі з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Хачапурі готую не надто часто, але вже давно, тому із задоволенням поділюся рецептом, як приготувати хачапурі з дріжджового тіста. Цього разу використовую бринзу, але можна і будь-який інший сир.
Хачапурі сьогодні можна зустріти на прилавках будь-яких булочних або кафетеріях. Ця страва кавказької кухні стало улюбленим і популярним далеко за її межами. Хачапурі подають як окреме ласощі або як хліба до перших страв. Для приготування можна використовувати плавлені сирки, сир, твердий сир та інше.
- Вода - 1 Склянка
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
- Борошно - За смаком
- Бринза - 400 грам
- Яйце - 3 штуки
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Чорний мелений перець і сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Нагріваю воду, але не доводжу її до кипіння, потім вливаю в миску, додаю чайну ложку сухих дріжджів.
2. Перемішую масу, вливаю до неї рослинне масло, додаю 0, 5 чайної ложки солі і ще раз перемішую.
3. Борошно заздалегідь просівають, щоб вона збагатилася киснем, а потім всипав її в миску.
4. Додаю стільки борошна, щоб тісто не липло до рук, накриваю миску рушником і залишаю в теплому місці на 1, 5-2 годину.
5. Бринзу розминають виделкою або подрібнюю на тертці, додаю до неї трохи солі і чорного меленого перцю.
6. Зелень (цибуля і петрушку) мою і витираю рушником, потім дрібно нарізаю її і відправляю в миску до сиру, додаю майонез.
7. Яйця відварюю і остуджують, потім нарізаю дуже дрібно або подрібнюю за допомогою терки.
8. Додаю яйця до сиру, все ретельно перемішую, начинка готова.
9. Дістаю тісто, обминають його руками і поділяю на 8 частин, розкочують кожну коржем, всередину викладаю начинку.
10. Випікаю хачапурі в розігрітому до 200-220 градусів духовці 20-30 хвилин. Подаю блюдо горячим.