Рецепт Хачапурі з дріжджового тіста фото

Хачапурі з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Дріжджове тісто, Бринза, Дріжджі, Сухі дріжджі
На обід, На полуденок
Випічка

Хачапурі готую не надто часто, але вже давно, тому із задоволенням поділюся рецептом, як приготувати хачапурі з дріжджового тіста. Цього разу використовую бринзу, але можна і будь-який інший сир.

Хачапурі сьогодні можна зустріти на прилавках будь-яких булочних або кафетеріях. Ця страва кавказької кухні стало улюбленим і популярним далеко за її межами. Хачапурі подають як окреме ласощі або як хліба до перших страв. Для приготування можна використовувати плавлені сирки, сир, твердий сир та інше.

  • Вода - 1 Склянка
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - За смаком
  • Бринза - 400 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Майонез - 1 Ст. Ложка
  • Чорний мелений перець і сіль - За смаком
  • Зелень - За смаком
хачапурі з дріжджового тіста - фото крок 1
1. Нагріваю воду, але не доводжу її до кипіння, потім вливаю в миску, додаю чайну ложку сухих дріжджів.
хачапурі з дріжджового тіста - фото крок 2
2. Перемішую масу, вливаю до неї рослинне масло, додаю 0, 5 чайної ложки солі і ще раз перемішую.
хачапурі з дріжджового тіста - фото крок 3
3. Борошно заздалегідь просівають, щоб вона збагатилася киснем, а потім всипав її в миску.
хачапурі з дріжджового тіста - фото крок 4
4. Додаю стільки борошна, щоб тісто не липло до рук, накриваю миску рушником і залишаю в теплому місці на 1, 5-2 годину.
хачапурі з дріжджового тіста - фото крок 5
5. Бринзу розминають виделкою або подрібнюю на тертці, додаю до неї трохи солі і чорного меленого перцю.
хачапурі з дріжджового тіста - фото крок 6
6. Зелень (цибуля і петрушку) мою і витираю рушником, потім дрібно нарізаю її і відправляю в миску до сиру, додаю майонез.
хачапурі з дріжджового тіста - фото крок 7
7. Яйця відварюю і остуджують, потім нарізаю дуже дрібно або подрібнюю за допомогою терки.
хачапурі з дріжджового тіста - фото крок 8
8. Додаю яйця до сиру, все ретельно перемішую, начинка готова.
хачапурі з дріжджового тіста - фото крок 9
9. Дістаю тісто, обминають його руками і поділяю на 8 частин, розкочують кожну коржем, всередину викладаю начинку.
хачапурі з дріжджового тіста - фото крок 10
10. Випікаю хачапурі в розігрітому до 200-220 градусів духовці 20-30 хвилин. Подаю блюдо горячим.

Схожі рецепти