Рецепт Хачапурі з листкового тіста з сиром фото

Хачапурі з листкового тіста з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Листкове тісто , Бринза
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 14-16
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Раніше ніколи не здогадувалася про те, як приготувати хачапурі з листкового тіста з сиром швидко. Багатьом господаркам здається, що приготування цього грузинського страви - складне завдання, але це не так!

Опис приготування:

Такі хачапурі - це хороший спосіб урізноманітнити сімейний стіл колоритом кавказької кухні. Всупереч поширеним стереотипам, цей рецепт максимально швидкий в приготуванні і блюдо залишається смачним після охолодження. Цей варіант приготування добре підходить для початківців кулінарів, його дуже складно зіпсувати. Уважно стежте за процесом запікання і насолоджуйтеся кавказької кухнею без довгого стояння біля плити!

  • Листкове тісто - 500 грам
  • Бринза - 500 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Курине яйце - 1 штука
  • Маргарин - 50 грам
  • Свіжа зелень - 1 пучок
  • Мелений перець - 2 щіпки
1
В першу чергу необхідно подрібнити бринзу. Я зазвичай мну її виделкою або буквально 30 секунд - блендером.
2
Дрібно порубаний кріп, вершкове масло і яйце додаємо до бринзі, перчимо і ретельно вимішуємо (мені зручніше руками).
3
Акуратно розгортає тісто. Мені зручніше за все працювати з товщиною 1-2 мм. Розрізаємо тісто на квадрати зі стороною 12-15 см.
4
На середину кожного квадратика викладаємо суміш бринзи, зелені і спецій. Я залишаю 2-3 см відступу від краю, щоб прикрити начинку.
5
Запечатує хачапурі: загинаємо кути до центру так, щоб вийшов конверт.
6
Змащуємо деко маргарином. Викладаємо на нього вийшли хачапурі і запікаємо в духовці близько 30 хвилин. Краща температура - 180 градусів. Я рекомендую кілька разів відкривати духовку і проколювати хачапурі виделкою або зубочисткою, щоб з них вийшло повітря, не пошкодивши оболонку.

Схожі рецепти