Грузинський хліб
(покроковий рецепт з фото)
В Грузії, на жаль, не була, але в ресторан ходила і там вперше спробувала цей грузинський хліб. Не знаю наскільки він схожий на справжній, але взагалі дуже смачна річ!
Грузинський хліб може бути не тільки доповненням до основної страви або супу, але і як самостійне блюдо - закуска до вина або до пива. Приготувати грузинський хліб в домашніх умовах не складе ніяких труднощів.
До речі! У цьому рецепті я використовую суміш сиру моцарелла і рікотти, але насправді можна використовувати просто сулугуні. Справа в тому, що в той момент я не знайшла сулугуні на прилавку, але взагалі він є в продажу.
Хай щастить!
- Яйце - 2 штуки (одне в тісто, інше в начинку)
- Кефір - 250 мілілітрів
- Олія - 100 грам(50 гр в тісто, 50 гр в начинку)
- Борошно - 500-600 грам
- Сіль - - За смаком
- Розпушувач тіста - - Щепоток
- Rikotta - 200 грам
- Моцарелла - 200 грам
- Чебрець - 3 Ст. Ложки
Розчиняємо вершкове масло, додаємо яйце, разрахлітель тесту, сіль, кефір. Збиваємо.
Додаємо борошно і замішуємо тісто лопаткою.
Замішуємо поступово всипаючи борошно. Але не слід збільшувати кількість борошна.
Тісто виходить м'яким, прилипає до рук. Ми залишаємо його з Тороні трохи настоятися.
Сир моцарела натираємо на тертці і додаємо в блендер, де вже знаходиться збите яйце Додаємо також рикотту, чебрець і збиваємо все до однорідної маси.
У сирну кашу також кладемо вершкове масло і все ще раз збиваємо.
На стіл висипаємо борошно.
Викладаємо тісто і формуємо коржик.
У центр кладемо начинку.
По центру залепливаем.
Акуратно перевертаємо і проходимся качалкою.
Коржик викладаємо на деко, застелений папером для випікання і змастивши хліб яєчним білком відправляємо його в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Готово. Смачного