Грузинський хліб
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.
В Грузії, на жаль, не була, але в ресторан ходила і там вперше спробувала цей грузинський хліб. Не знаю наскільки він схожий на справжній, але взагалі дуже смачна річ!
Опис приготування:
Грузинський хліб може бути не тільки доповненням до основної страви або супу, але і як самостійне блюдо - закуска до вина або до пива. Приготувати грузинський хліб в домашніх умовах не складе ніяких труднощів.
До речі! У цьому рецепті я використовую суміш сиру моцарелла і рікотти, але насправді можна використовувати просто сулугуні. Справа в тому, що в той момент я не знайшла сулугуні на прилавку, але взагалі він є в продажу.
Хай щастить!
- Яйце - 2 штуки (одне в тісто, інше в начинку)
- Кефір - 250 мілілітрів
- Олія - 100 грам(50 гр в тісто, 50 гр в начинку)
- Борошно - 500-600 грам
- Сіль - - За смаком
- Розпушувач тіста - - Щепоток
- Rikotta - 200 грам
- Моцарелла - 200 грам
- Чебрець - 3 Ст. Ложки
Розчиняємо вершкове масло, додаємо яйце, разрахлітель тесту, сіль, кефір. Збиваємо.
Додаємо борошно і замішуємо тісто лопаткою.
Замішуємо поступово всипаючи борошно. Але не слід збільшувати кількість борошна.
Тісто виходить м'яким, прилипає до рук. Ми залишаємо його з Тороні трохи настоятися.
Сир моцарела натираємо на тертці і додаємо в блендер, де вже знаходиться збите яйце Додаємо також рикотту, чебрець і збиваємо все до однорідної маси.
У сирну кашу також кладемо вершкове масло і все ще раз збиваємо.
На стіл висипаємо борошно.
Викладаємо тісто і формуємо коржик.
У центр кладемо начинку.
По центру залепливаем.
Акуратно перевертаємо і проходимся качалкою.
Коржик викладаємо на деко, застелений папером для випікання і змастивши хліб яєчним білком відправляємо його в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Готово. Смачного