Рецепт Грузинський хліб фото

Грузинський хліб
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти сироїдіння
На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

В Грузії, на жаль, не була, але в ресторан ходила і там вперше спробувала цей грузинський хліб. Не знаю наскільки він схожий на справжній, але взагалі дуже смачна річ!

Опис приготування:

Грузинський хліб може бути не тільки доповненням до основної страви або супу, але і як самостійне блюдо - закуска до вина або до пива. Приготувати грузинський хліб в домашніх умовах не складе ніяких труднощів.

До речі! У цьому рецепті я використовую суміш сиру моцарелла і рікотти, але насправді можна використовувати просто сулугуні. Справа в тому, що в той момент я не знайшла сулугуні на прилавку, але взагалі він є в продажу.

Хай щастить!

  • Яйце - 2 штуки (одне в тісто, інше в начинку)
  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Олія - 100 грам(50 гр в тісто, 50 гр в начинку)
  • Борошно - 500-600 грам
  • Сіль - - За смаком
  • Розпушувач тіста - - Щепоток
  • Rikotta - 200 грам
  • Моцарелла - 200 грам
  • Чебрець - 3 Ст. Ложки
грузинський хліб - фото крок 1
Розчиняємо вершкове масло, додаємо яйце, разрахлітель тесту, сіль, кефір. Збиваємо.
грузинський хліб - фото крок 2
Додаємо борошно і замішуємо тісто лопаткою.
грузинський хліб - фото крок 3
Замішуємо поступово всипаючи борошно. Але не слід збільшувати кількість борошна.
грузинський хліб - фото крок 4
Тісто виходить м'яким, прилипає до рук. Ми залишаємо його з Тороні трохи настоятися.
грузинський хліб - фото крок 5
Сир моцарела натираємо на тертці і додаємо в блендер, де вже знаходиться збите яйце Додаємо також рикотту, чебрець і збиваємо все до однорідної маси.
грузинський хліб - фото крок 6
У сирну кашу також кладемо вершкове масло і все ще раз збиваємо.
грузинський хліб - фото крок 7
На стіл висипаємо борошно.
грузинський хліб - фото крок 8
Викладаємо тісто і формуємо коржик.
грузинський хліб - фото крок 9
У центр кладемо начинку.
грузинський хліб - фото крок 10
По центру залепливаем.
грузинський хліб - фото крок 11
Акуратно перевертаємо і проходимся качалкою.
грузинський хліб - фото крок 12
Коржик викладаємо на деко, застелений папером для випікання і змастивши хліб яєчним білком відправляємо його в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
грузинський хліб - фото крок 13
Готово. Смачного

Схожі рецепти