Рецепт Грузинський хліб фото

Грузинський хліб
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Сир
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти сироїдіння
На полуденок, На сніданок
Випічка, Хліб

В Грузії, на жаль, не була, але в ресторан ходила і там вперше спробувала цей грузинський хліб. Не знаю наскільки він схожий на справжній, але взагалі дуже смачна річ!

Грузинський хліб може бути не тільки доповненням до основної страви або супу, але і як самостійне блюдо - закуска до вина або до пива. Приготувати грузинський хліб в домашніх умовах не складе ніяких труднощів.

До речі! У цьому рецепті я використовую суміш сиру моцарелла і рікотти, але насправді можна використовувати просто сулугуні. Справа в тому, що в той момент я не знайшла сулугуні на прилавку, але взагалі він є в продажу.

Хай щастить!

  • Яйце - 2 штуки (одне в тісто, інше в начинку)
  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Олія - 100 грам(50 гр в тісто, 50 гр в начинку)
  • Борошно - 500-600 грам
  • Сіль - - За смаком
  • Розпушувач тіста - - Щепоток
  • Rikotta - 200 грам
  • Моцарелла - 200 грам
  • Чебрець - 3 Ст. Ложки
грузинський хліб - фото крок 1
Розчиняємо вершкове масло, додаємо яйце, разрахлітель тесту, сіль, кефір. Збиваємо.
грузинський хліб - фото крок 2
Додаємо борошно і замішуємо тісто лопаткою.
грузинський хліб - фото крок 3
Замішуємо поступово всипаючи борошно. Але не слід збільшувати кількість борошна.
грузинський хліб - фото крок 4
Тісто виходить м'яким, прилипає до рук. Ми залишаємо його з Тороні трохи настоятися.
грузинський хліб - фото крок 5
Сир моцарела натираємо на тертці і додаємо в блендер, де вже знаходиться збите яйце Додаємо також рикотту, чебрець і збиваємо все до однорідної маси.
грузинський хліб - фото крок 6
У сирну кашу також кладемо вершкове масло і все ще раз збиваємо.
грузинський хліб - фото крок 7
На стіл висипаємо борошно.
грузинський хліб - фото крок 8
Викладаємо тісто і формуємо коржик.
грузинський хліб - фото крок 9
У центр кладемо начинку.
грузинський хліб - фото крок 10
По центру залепливаем.
грузинський хліб - фото крок 11
Акуратно перевертаємо і проходимся качалкою.
грузинський хліб - фото крок 12
Коржик викладаємо на деко, застелений папером для випікання і змастивши хліб яєчним білком відправляємо його в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
грузинський хліб - фото крок 13
Готово. Смачного

Схожі рецепти