Соус «база»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.
Повірте, смак цього приголомшливого грузинського соусу, зробленого з волоських горіхів, часнику і спецій, не залишить вас байдужим, варто спробувати"Баже" хоча б раз, щоб готувати його знову і знову.
Опис приготування:
Незважаючи на всю свою простоту, цей рецепт приготування соусу"Баже" , мабуть, відноситься до числа моїх улюблених соусів родом з Грузії. Він виходить настільки ароматний і смачний, що важко відязикати собі в задоволенні приготувати з ним що-небудь цікаве. А зробити з цим соусом ви можете все, що завгодно вашій душі: м'ясо, птицю, рибу, а в пісні дні він ідеально доповнюватиме овочеві страви. Як вид, цей приголомшливий соус дійсно відмінний спосіб урізноманітнити своє повсякденне меню, так що обов'язково приготуйте соус"Баже" в домашніх умовах, ви не пошкодуєте про витрачений на це часу.
- Горіхи волоські - 400 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Вода кип'ячена - 50 мілілітрів
- Ucho-сунелі - 1 Чайна ложка
- Коріандр сушений - 1 Чайна ложка
- Перець червоний сушений - 1 Чайна ложка
- Шафран имеретинский - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
Для початку нам необхідно подрібнити волоські горіхи, Це можна зробити, пропустивши їх через м'ясорубку або перемолу в блендері. Часник чистимо і подрібнюємо окремо.
Викладаємо подрібнені горіхи в миску, додаємо до них часник, спеції і сіль, перемішуємо все.
В отриману суміш додаємо кип'ячену воду (50 мл).
Далі необхідно ще вливати воду невеликими порціями постійно помішуючи соус, поки він не стане схожий по консистенції на рідку сметану.
Наш приголомшливий соус готовий, залишилося тільки вирішити, що ж з ним приготувати. Смачного!