Соус «база»
(покроковий рецепт з фото)
Повірте, смак цього приголомшливого грузинського соусу, зробленого з волоських горіхів, часнику і спецій, не залишить вас байдужим, варто спробувати "баже" хоча б раз, щоб готувати його знову і знову.
Незважаючи на всю свою простоту, цей рецепт приготування соусу "баже", мабуть, відноситься до числа моїх улюблених соусів родом з Грузії. Він виходить настільки ароматний і смачний, що важко відязикати собі в задоволенні приготувати з ним що-небудь цікаве. А зробити з цим соусом ви можете все, що завгодно вашій душі: м'ясо, птицю, рибу, а в пісні дні він ідеально доповнюватиме овочеві страви. Як вид, цей приголомшливий соус дійсно відмінний спосіб урізноманітнити своє повсякденне меню, так що обов'язково приготуйте соус "баже" в домашніх умовах, ви не пошкодуєте про витрачений на це часу.
- Горіхи волоські - 400 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Вода кип'ячена - 50 мілілітрів
- Ucho-сунелі - 1 Чайна ложка
- Коріандр сушений - 1 Чайна ложка
- Перець червоний сушений - 1 Чайна ложка
- Шафран имеретинский - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
Викладаємо подрібнені горіхи в миску, додаємо до них часник, спеції і сіль, перемішуємо все.
Далі необхідно ще вливати воду невеликими порціями постійно помішуючи соус, поки він не стане схожий по консистенції на рідку сметану.