Аджика сільська (соус до м'яса)
(покроковий рецепт з фото)
Навіть якщо ви майстерно готуєте соуси до м'яса, подивіться, як приготувати аджику сільську (соус до м'яса). Помідори, часник, солодкий і гострий перець і овочі - і це лише менша частина інгредієнтів.
Аджика готується дуже просто: досить лише очистити всі інгредієнти від кісточок, нарізати невеликими шматочками, пропустити через м'ясорубку і проварити. Такий соус можна зберігати в стерилізованих банках близько 6 місяців. Найкраще овочева аджика підходить до м'яса, рибі і навіть обсмаженою овочам. Обов'язково пробуйте аджику на сіль і спеції під час приготування. Можливо, вам захочеться зробити її більш солодкою або солоною.
- Помідор - 400 грам
- Часник - 30 грам
- Перець солодкий - 200 грам
- Перець гострий - 30 грам
- Яблуко - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 150 грам
- Морква - 200 грам
- Сіль - 20 грам
- Цукор - 40 грам
- Оцет 9% - 50 мілілітрів
- Запашний перець - За смаком
- Базилік - За смаком
- Орегано - За смаком
- Кріп - За смаком
1. Всі інгредієнти (помідори, солодкий і гострий перець, ріпчаста цибуля, яблуко і моркву) очистіть від кісточок і наріжте невеликими шматочками.
2. Пропустіть нарізані овочі через м'ясорубку разом з часником. Овочеву масу перекладіть в каструлю, додайте сіль, цукор, спеції і зелень. Перемішайте, доведіть до кипіння і на невеликому вогні кип'ятіть 30 хвилин.
3. Потім додайте оцет, перемішайте і варіть ще 5 хвилин. Перекладіть аджику в стерилізовані банки, закрийте стерилізованими кришками. Смачного!